از زنی به نام دورا تا بیوه‌های سیاه و سفید

از زنی به نام دورا تا بیوه‌های سیاه و سفید

این نمایش داستانی از رنج زنی افغان است که در گیرودار جنگ، عاشق پسرعموی خود می‌شود و این عشق برای او یک تراژدی رقم می‌زند.

کد خبر : ۷۰۲۷۹
بازدید : ۱۹۳۰
از زنی به نام دورا تا بیوه‌های سیاه و سفید
نمایش "جنین جن زده"
سبا حیدرخانی | تماشاخانه‌های تهران در هفته پیش‌رو به تعطیلات پنج روزه می‌روند و خود را برای آغاز دور جدید اجرا‌ها از هشتم خرداد آماده می‌کنند. عمارت نوفل‌لوشاتو نیز که تا روز جمعه (سوم خرداد) شش اجرا را در دو سالن خود روی صحنه داشت، تعدادی از تئاتر‌های خود را در این روز به اجرای پایانی رساند.

نمایش «جنین جن‌زده» به نویسندگی و کارگردانی سلمان فرخنده که از ۱۸اردیبهشت در سالن شماره یک عمارت نوفل‌لوشاتو اجرای خود را آغاز کرده بود روز جمعه به پایان رسید.
نمایش‌های «مارگاک» به کارگردانی داود زاهدی و بر اساس متنی از استریندبرگ، «چیزی شبیه زندگی» به کارگردانی امیر کلهری‌پور و بر اساس متنی از حسین پناهی و همچنین «بیا جلوتر» بر اساس متنی از حسین برفی‌نژاد و کارگردانی و تک بازی سجاد باقری هم در سالن شماره دوی این عمارت به اجرای آخر رسیدند تا صحنه را برای نمایش‌های جدید باز کنند.

«پیکر زن، میدان نبرد» با طراحی و کارگردانی الهام یوسفی یکی از آثاری است که از روز چهارشنبه (هشتم خرداد) در سالن شماره دوی عمارت نوفل‌لوشاتو روی صحنه می‌رود. این اثر بر اساس نمایشنامه «پیکر زن همچون میدان نبرد در جنگ بوسنی» اثر ویسنی یک آماده اجرا شده و سهیلا صالحی و آوا علوی دو بازیگر آن هستند.

نمایشنامه «پیکر زن همچون میدان نبرد در جنگ بوسنی» داستان دو زن را در میان میدان جنگ روایت می‌کند؛ نخست زنی به نام «دورا» که در طول جنگ توسط پنج سرباز مورد تجاوز قرار گرفته و اکنون باردار است و «کیت»، زنی دیگر که به‌عنوان یک روان‌شناس امریکایی به بیمارستانی در بوسنی آمده تا به دورا مشاوره بدهد. کیت هم پیش از این، وظیفه یافتن اجساد سربازان جنگ را به عهده داشته و با فضای جنگ پیوند خورده است. این نمایشنامه در فضایی بین رئال و سوررئال به گفتگو‌های این دو زن می‌پردازد.

سایر عوامل «پیکر زن، میدان نبرد» عبارتند از: مدیر پروژه: ثمین مهاجرانی، دستیار کارگردان: آرام خادم، ویدئو آرتیست: علی‌یار راستی، انتخاب موسیقی: امین مانیان، مشاور حرکت: ایده ابوطالبی، مشاور دکور: سارا اعظم‌پناه، طراح گرافیک: علیرضا عسکری‌فر، ساخت تیزر: علی‌یار راستی، حامد معصومی، ساخت دکور: استودیو اینکا، مدیر صحنه: سعید هنرمند، سعید مردانی و دوخت لباس: مرضیه نوروزی.

این نمایش از هشتم تا سی‌ام خرداد ماه با مدت زمان ۶۵ دقیقه در سالن شماره دو عمارت نوفل لوشاتو اجرا می‌شود.
دیگر نمایشی که از همین روز یعنی هشتم خرداد در سالن شماره دوی عمارت نوفل‌لوشاتو اجرایش را آغاز می‌کند «آپ‌آرت‌مان» به نویسندگی سپیده قربانی و کارگردانی امیر شاه‌علی است؛ یک کمدی اجتماعی که در خلاصه داستان آن چنین آمده است: «توی خونه خودشون خوش نشستن که یهو با اومدنش بعضی‌ها دل‌شون هوایی می‌شه و بعضی‌های دیگه هم فیل‌شون یاد هندستون می‌کنه و خلاصه کار دست خودشون می‌دن. راستی چرا همیشه بدترین راه بهترین جواب رو می‌ده؟!»

محمدرضا ایمانیان (مهمان از گروه گره)، ساناز زمانی، سهیل بابایی، مهناز مهدی‌زاده، فائقه شلالوند و امیر شاه‌علی (به ترتیب ورود به صحنه) بازیگران «آپ‌آرت‌مان» هستند که از روز هشتم خرداد ساعت ۲۱.۳۰ با مدت زمان ۶۰ دقیقه در سالن شماره دوی عمارت نوفل‌لوشاتو روی صحنه می‌رود.

دیگر عوامل نمایش عبارتند از: مسعود مهرابی (دراماتورژ، مشاور و سرپرست گروه)، رضا داوودنژاد، سهی بانو ذوالقدر (صداپیشگان)، هاتف کلاته (مدیر تولید)، محمد موسوی (طراح صحنه و نور)، سارا، ولی زاده (طراح گریم)، سارا مژده (طراح لباس)، منصور نصیری (طراح پوستر و بروشور)، آیدین صمیمی، بهزاد رحمان‌پور (دستیاران کارگردان)، مبینا صدری (منشی صحنه)، عرفان پور‌محمدی (تبلیغات مجازی)، محمدرضا ایمانیان (مشاور تبلیغات)، بنفشه امین، سهیل بابایی (اجرای گریم) و مهشاد قصاب‌ها (عکاس).

«دقیقاً ۹ سال و ۳ ماه و ۲۰ روز پیش کجا بودی؟» هم که چند روز پیش بلیت‌فروشی خود را آغاز کرد، دیگر نمایشی است که اجرای خود را از هشتم خرداد در سالن شماره دوی عمارت نوفل‌لوشاتو آغاز می‌کند. نمایشی به نویسندگی، کارگردانی و بازی سیدفرشاد هاشمی که پیش از این هم اجرای موفقی را در همین تماشاخانه پشت سر گذاشته بود.

«شما می‌دانید چطور با دیکتاتور رفتار کنید؟» این سؤالی است که در نمایش مطرح می‌شود و شخصیت‌های نمایش را که همه با بازی فرشاد هاشمی روی صحنه جان می‌گیرند به موقعیت‌های متفاوت مکانی در «۹ سال و ۳ ماه و ۲۰ روز» پیش می‌برد؛ شخصیت‌هایی که قربانیان دیکتاتوری هستند که باید در نبردی نابرابر با آن مبارزه کنند. با این همه شاید خواندن خلاصه داستان نمایش به شما برای انتخاب دیدنش کمک بیشتری کند: «درون خودتون دنبال چیزی بگردین که آروم‌تون کنه و مطمئن باشین که پیداش می‌کنین.»

نویسنده، بازیگر و کارگردان «دقیقاً ۹ سال و ۳ ماه و ۲۰ روز پیش کجا بودی؟» سید فرشاد هاشمی، طراح گرافیک: شبانه باقری و عکاس آن امید محمدنژاد هستند و ساخت تیزر را تیزرباطا به عهده داشته است. این نمایش از هشتم خرداد تا ۱۸ تیر ساعت ۱۸.۳۰ با مدت زمان ۶۰ دقیقه در سالن شماره دوی عمارت نوفل‌لوشاتو روی صحنه می‌رود و خرید بلیت آن در سه روز نخست تخفیف ویژه دارد.

در کنار این آثار، سالن شماره یک عمارت نوفل‌لوشاتو هنوز با دو نمایش پیشین خود یعنی «بیوه سفید، بیوه سیاه» و «شربت سینه» به اجرا ادامه می‌دهد.

«بیوه سفید، بیوه سیاه» به‌کارگردانی حسن جودکی بر اساس متنی از مژگان خالقی و با بازی خود این نویسنده است که از روز ۱۶ اردیبهشت اجرای خود را در سالن شماره یک نوفل‌لوشاتو آغاز کرده و تا ۱۳ خرداد ساعت ۲۲ و با مدت زمان ۵۰ دقیقه روی صحنه خواهد ماند.

این نمایش داستانی از رنج زنی افغان است که در گیرودار جنگ، عاشق پسرعموی خود می‌شود و این عشق برای او یک تراژدی رقم می‌زند.

«شربت سینه» هم که از ۱۷ اردیبهشت اجرای خود را در سالن شماره یک عمارت نوفل‌لوشاتو آغاز کرده تا روز جمعه (۱۰خرداد) ادامه دارد. نمایشی به نویسندگی و کارگردانی رسول کاهانی که در خلاصه داستان آن چنین آمده است: «هرچی که همراهت داری و بده به نفر بعدی، بعد برو یه جا قایم شو.»

نیلوفر امامی، سرور پیروانی، بهنام چاشی، ساقی حاجی‌پور، سعید حشمتی، دنیا حشمت، سپیده سروری و لعیا عسلی‌نژاد (به ترتیب حروف الفبا) بازیگران «شربت سینه» هستند که ساعت ۲۰.۳۰ با مدت زمان ۶۰ دقیقه اجرا می‌شود.

دیگر عوامل این نمایش عبارتند از: تهیه‌کننده: رضا دوستی، باربد طولابی، مجری طرح: آکادمی هنر‌های اجرایی افرا
دستیار اول کارگردان: آرمان خوزستانی، مدیر صحنه: یاسر صادقی، منشی صحنه: پژمان فرمانی، طراح صحنه، لباس، نور: رسول کاهانی، طراح گرافیک: رسول کاهانی، رها عسگری، عکاس: سجاد پیروانی، رها عسگری و تبلیغات: تهران تماشا.

با اتمام این دو اثر و پس از پایان ماه مبارک رمضان نمایش‌های جدید دیگری در عمارت نوفل‌لوشاتو روی صحنه می‌رود. «ماجرای عجیب سگی در شب» یکی از این آثار است بر اساس متنی از سایمون استیونز و کارگردانی افسانه کمالی که در خلاصه داستان آن چنین آمده است: «من تمام اعداد اول تا ۷۰۵۷ را حفظ هستم.»

این نمایش از ۱۹ خرداد ساعت ۲۱ اجرای خود را آغاز می‌کند و پیش‌فروش بلیت از پنج خرداد در سایت تیوال شروع می‌شود و شای‌لین اسداللهی، رؤیا دعوتی، فرزام رنجبر، صبا سَروَر، علی پویا قاسمی، علی نجفی (به ترتیب حروف الفبا) در آن ایفای نقش کرده‌اند.

علی شمس مشاور کارگردان «ماجرای عجیب سگی در شب» است و سایر عوامل نمایش عبارتند از:
دستیار کارگردان: فاطمه جابری‌نیا، مهشید فقیری، مجری طرح: مؤسسه افرا، آهنگساز و طراح صدا: بابک کیوانی، طراح صحنه: امید اکبری، طراح لباس: دینا یوسف‌پور، طراح گریم: ثمین سالک، طراح حرکت: سروش کریمی‌نژاد، طراح گرافیک: محمد شمس، غزاله رمضانی، طراح و ساخت تیزر و موشن گرافیک: علی فتحی، طراح ماسک و بافت: ثمین سالک، محمد مسیبی، طراح نور: افسانه کمالی، اجرای گریم: محمد مسیبی، سوگل جوادی‌مجد، الهه رضاوندی، دستیار لباس: فاطمه جابری‌نیا، دستیار صحنه: مهشید فقیری، رومینا زاهدی، ساخت دکور: کیوان ضیاپور، ساخت اکساسوار: سیدمحسن رفعتی، ویدئو وال: شایان جمشیدیان، دوخت لباس: حسین پناهی، مشاور رسانه‌ای: ملیکا راد.

نمایش «کرونوس» به نویسندگی و کارگردانی علی صفری هم دیگر اثری است که پس از اخذ مجوز از مرکز هنر‌های نمایشی هم‌اکنون روز‌های پایانی تمرینات خود را پشت سر می‌گذارد و قرار است از نیمه دوم خرداد در سالن شماره یک عمارت نوفل‌لوشاتو روی صحنه برود.

این اثر به تهیه کنندگی «سعید صفرپور» و «سیدسالار موسوی» روایت گمگشتگی در زمان و چالش‌های زندگی و بقا در هزاره سوم میلادی است.

«خیالی به نام شهلا» هم که در روز‌های پایانی خرداد اجرای خود را در سالن شماره یک عمارت نوفل‌لوشاتو آغاز می‌کند، نمایشی به کارگردانی علیرضا مهران است که حضور بازیگرانی مانند امیر کربلایی‌زاده، مه‌لقا باقری و لیلا بلوکات در آن قطعی شده است.

این نمایشنامه نوشته علی اصغری و برگرفته از نمایشنامه «اتوبوسی به نام هوس» است که از ۲۹ خرداد تا ۳۰ تیر ساعت ۲۲:۳۰ در سالن شماره یک عمارت نوفل‌لوشاتو اجرا می‌شود.
منبع: روزنامه ایران
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید