نتایج یک پژوهش: هیچ کس محکوم به ابتلاء به فراموشی نیست

نتایج یک پژوهش: هیچ کس محکوم به ابتلاء به فراموشی نیست

«ما نمی‌توانیم ژن‌هایی را که به ارث برده‌ایم تغییر دهیم، اما می‌توانیم احتمال ابتلا به بیماری را با تغییر سبک زندگی تغییر دهیم.»

کد خبر : ۷۱۴۶۶
بازدید : ۲۵۸۷
نتایج یک پژوهش: هیچ کس محکوم به ابتلاء به فراموشی نیست
فرادید | نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که تقریبا همه افراد با تغییراتی در شیوه زندگی خود می‌توانند خطر ابتلا به فراموشی را کاهش دهند؛ حتی اگر ابتلا به این بیماری در خانواده‌هایشان رایج باید.

مطالعۀ ۲۰۰۰۰۰ فرد نشان داد که خطر ابتلا به بیماری تا یک‌سوم کاهش پیدا می‌کند. تیم پژوهشی دانشگاه اکستر گفت که این نتایج بسیار هیجان‌انگیز و قدرت بخش هستند و نشان می‌دهند که افراد محکوم به ابتلا به فراموشی نیستند.

نتایج این پژوهش در کنفرانس بین‌المللی انجمن آلزایمر اعلام شد.

منظور از سبک‌زندگی سالم چیست؟

محققان به هر فردی با توجه به عادات رفتاری و غذایی شامل ورزش کردن، تغذیه، مصرف یا عدم مصرف الکل و دخانیات امتیاز دادند.

به‌طور مثال فردی که امتیاز خوبی از این آزمون می‌گیرد: به‌طور دائمی سیگار نمی‌کشد؛ هر هفته بین دو تا دو ساعت و نیم پیاده‌روی می‌کند؛ تغذیه او شامل میوه و سبزیجات در طول روز است، دو بار در هفته ماهی مصرف می‌کند و به‌ندرت گوشت فراوری شده مصرف می‌کند؛
و فردی که زندگی غیرسالم دارد: به‌طور مرتب سیگار می‌کشد؛ به‌طو منظم ورزش نمی‌کند؛ تغذیه او کمتر از ۳ وعده میوه و سبزی در طول هفته است و ۲ یا بیشتر از ۲ وعده گوشت فراوری شده و قرمز در طول هفته مصرف می‌کند؛ و حداقل سه لیوان آب‌جو در روز مصرف می‌کند.

تغییر روش زندگی تا چه حد مؤثر است؟

در این مطالعه روش زندگی ۱۹۶۳۸۳ نفر که در سن ۶۴ سالگی بودند به مدت ۸ سال دنبال شد.
اطلاعات دی ان‌ای این افراد تحلیل شد تا خطر ژنتیکی ابتلا به آلزایمر در آن‌ها تشخیص داده شود.
این مطالعه نشان داد از هر ۱۰۰۰ نفر ۱۸ نفر با ژن فراموشی و زندگی ناسالم به این بیماری مبتلا خواهند شد.
اما چنانچه فردی با وجود دارا بودن ژن فراموشی زندگی سالمی را دنبال کند این رقم به ۱۱ نفر در هر ۱۰۰۰ نفر کاهش پیدا خواهد کرد.

به‌نظر تفاوت چشمگیری نمی‌آید؟

این رقم ممکن است بسیار ناچیز به‌نظر برسد، اما این به این علت است که نیمۀ دهۀ ۶۰ سن بالایی برای ابتلا به فراموشی نیست. دانشمندان می‌گویند کم کردن میزان ابتلا به فراموشی تا یک‌سوم می‌تواند تأثیری عمیق بر گرو‌ههای سنی بالاتر که این بیماری رایج‌تر است، داشته باشد.
دکتر دیوید لولین می‌گوید: «این رقم معادل صد‌ها هزار نفر است.»

آیا می‌توان خطر ابتلا به بیماری فراموشی را صفر کرد؟

بسیار غم‌انگیز است، اما حتی اگر مانند یک قدیس پرهیزگار نیز زندگی کنید باز هم ابتلا به این بیماری ممکن است. سبک زندگی فقط می‌تواند احتمال رخداد این بیماری را تغییر دهد.
از آنجا که هنوز هیچ دارویی برای تغییرات روند این بیماری وجود ندارد؛ بهترین توصیه این است که سبک و شیوه زندگی را تغییر دهیم تا احتمال ابتلا به بیماری را کمتر کنیم.

پیام اصلی پژوهش چیست؟

دکتر لولین می‌گوید: «اگر نگران ابتلا به فراموشی هستید؛ شاید به این دلیل است که فردی در خانواده شما به این بیمار مبتلا شده است. نتایج پژوهش‌های ما می‌گوید که این مسئله تغییری ایجاد نمی‌کند.»
«در‌واقع شما همچنان می‌توانید با تغییر سبک زندگی خطر ابتلا به بیماری را تا حد چشمگیری کاهش دهید.»
«این واقع قدرت‌بخش است.»

دکتر الزبیتا کوزما، که در این پژوهش مشارکت داشته است، می‌گوید: این نخستین باری است که مشخص می‌شود فرد می‌تواند با تغییر سبک زندگی در مقابل بیماری ژنتیکی مقاومت کند.
فیونا کاراگر، از انجمن آلزایمر انگلستان می‌گوید: «بهترین توصیه ورزش کردن، مصرف سالاد به جای غذا‌هایی مانند گوشت و نوشیدنی‌های الکلی است.»

«ما نمی‌توانیم ژن‌هایی را که به ارث برده‌ایم تغییر دهیم، اما می‌توانیم احتمال ابتلا به بیماری را با تغییر سبک زندگی تغییر دهیم.»

منبع: بی بی سی ورلد
مترجم فرادید: عاطفه رضوان‌نیا
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید