قصد حذف زبان انگلیسی را نداریم

طرح حذف انحصاری شدن زبان انگلیسی یک ایده بوده است که مخالفان و منتقدان تفاسیر متعددی از آن برداشت کرده‌اند؛ نمایندگان تصمیمی برای حذف درس زبان انگلیسی ندارند.

کد خبر : ۷۳۵۴۱
بازدید : ۶۴۳۴
طرح «رفع انحصار از زبان انگلیسی در نظام آموزش همگانی کشور» که در متن خود در عمل آموزش زبان را به موسسه‌های آزاد آموزش زبان واگذار می‌کند، در روز‌های گذشته مورد توجه رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت. واکنش‌های نمایندگان مجلس به نام و محتوای طرح همچنان ادامه دارد.
روز ۲۱ مهر حمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش و از امضاکنندگان طرح به «اعتماد» گفت: «من خودم مخالف محتوا هستم، اما عنوان را قبول دارم، چون این عنوان باعث می‌شود که بحث اصل ۱۵ قانون اساسی را باز کنیم و بگوییم ۴۰ سال از انقلاب گذشته و هنوز برای بحث زبان‌های بومی و محلی جایی باز نکرده‌ایم.
باید فرصت بدهیم که زبان‌های مختلف در مدارس باشند. همه زبان علم هم که یک زبان خاص نیست، زبان‌هایی مثل فرانسه، آلمانی، روسی، چینی هم هستند به اضافه زبان‌های بومی و محلی ما که کشور‌های همسایه هم به آن زبان‌ها تکلم می‌کنند. حالا دوستانی هم این وسط محتوا نوشته‌اند که معلم زبان در مدرسه نباشد و این‌ها را اصلا قبول ندارم و فکر می‌کنم.»
یک روز قبل‌تر علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون آموزش‌وتحقیقات مجلس که امضای او هم در پای طرح دیده می‌شد به تسنیم گفته بود که این طرح ارایه شد تا آموزش زبان منحصر به مدارس دولتی نباشد و به معنای حذف زبان انگلیسی از مدارس نیست: «این طرح هنوز مصوب نشده است و فعلا فقط در حد یک ایده است و باید به کمیسیون آموزش مجلس بیاید و در آنجا چکش‌کاری شود علت ارایه طرح رفع انحصار از زبان انگلیسی نیز به خاطر آن است که به نظر می‌رسد فرآیند آموزش زبان در مدارس ضعیف است و دانش‌آموزان حدود ۷ سال زبان انگلیسی می‌خوانند، اما پس از آن مهارت لازم را برای مکالمه در حد چند جمله ندارند و علت این ضعف نیز به مسائل مختلفی مربوط است.»
روز گذشته نوبت به یکی دیگر از امضاکنندگان طرح رسید؛ حسین مقصودی، عضو فراکسیون فرهنگیان مجلس با اشاره به انتقاداتی که از ۵۷ نماینده امضاکننده این طرح شده است به خانه ملت گفت: «طرح حذف انحصاری شدن زبان انگلیسی یک ایده بوده است که مخالفان و منتقدان تفاسیر متعددی از آن برداشت کرده‌اند؛ نمایندگان تصمیمی برای حذف درس زبان انگلیسی ندارند؛ یکی از اهداف این طرح هدفمند کردن تدریس درس زبان انگلیسی در مدارس است؛ متاسفانه امروز با دانش‌آموختگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی روبه‌رو هستیم که بعد از کلی آموزش در به کارگیری زبان انگلیسی بسیار با مشکل مواجه هستند.
سالانه سی هزار میلیارد تومان پول به بهانه کنکور توسط مافیای کنکور از جوانان گرفته می‌شود ما در تلاش هستیم تا مافیای کنکور را حذف کرده و کلاف سردرگم کنکور را سر و سامان دهیم؛ پس دلیلی بر حذف درس زبان انگلیسی و ارجاع دادن دانش‌آموزان به آموزشگاه‌ها نمی‌بینیم.»
از میان نمایندگان امضاکننده این طرح که در روز‌های گذشته تلاش دارند بگویند که قصدی بر واگذاری دروس آموزش و پرورش به بخش خصوصی وجود ندارد و قرار نیست زبان انگلیسی حذف شود، هیچ‌یک به مواد طرحی که امضا کرده‌اند، اشاره نمی‌کنند.
ماده سوم طرح می‌گوید: «از تاریخ تصویب این قانون آموزش و پرورش مکلف خواهد بود، آموزش زبان‌های موضوع این قانون و زبان انگلیسی را صرفا از طریق آموزشگاه‌های آزاد تحت نظارت آن وزارت و حداکثر معادل سه سال تحصیلی منحصرا برای دانش‌آموزان مقطع دبیرستان ارایه کند.» و پاسخی که نمایندگان داده‌اند، اشاره‌ای به این بخش از محتوای طرح مذکور ندارد.

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید