بازنشسته؟ نجومی‌بگیر؟ یا حاشیه؟!

بازنشسته؟ نجومی‌بگیر؟ یا حاشیه؟!
کد خبر : ۷۳۷۳۵
بازدید : ۷۹۰۶
بازنشسته؟ نجومی‌بگیر؟ یا حاشیه؟!
بحث درباره انتصاب حجت‌الاسلام، میثم امرودی معاون اسبق فرهنگی- اجتماعی شهرداری تهران به سمت رییس سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران در حالی به یکی از موضوعات خبری تبدیل شده است که شهردار پایتخت کمترین نقش را در انتخاب این شخصیت حقوقی دارد.
ازآنجا که این نهاد یک مجموعه هیات امنایی است عملا این هیات امنا هستند که رییس را انتخاب و پیشنهاد می‌کنند و معمولا شهردار فقط امضا‌کننده حکم اوست. این اتفاقات درحالی در خبر‌ها پیگیری می‌شود که می‌توان گفت: بی‌شک سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران یکی از پرحاشیه‌ترین سازمان‌های فرهنگی کشور است؛ سازمانی که در سال ۱۳۷۵ و با تلاش‌های منصور واعظی که در آن زمان مسوولیت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران را بر عهده داشت و البته با دستور مقام معظم رهبری، تاسیس شد و خود او نیز به عنوان نخستین رییس سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران آغاز به کار کرد.
این سازمان، اما هیات امنایی دارد که شاید کمتر سازمانی درکشور نمونه آن را داشته باشد. اعضای هیات امنای آن عبارتند از: رییس سازمان صداوسیما و رییس سازمان تبلیغات اسلامی، شهردار تهران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مسوول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، رییس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، وزیر آموزش و پرورش، رییس سازمان بسیج مستضعفین کشور، رییس شورای فرهنگی- اجتماعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس شورای اسلامی شهر تهران.
جالب اینجاست که به جز واعظی و محمدعلی زم هیچ‌یک از روسای این سازمان دوره مدیریت مندرج در اساسنامه (۴سال) را به پایان نرساندند و پیش از پایان دوره، جای خود را به رییس بعدی دادند. اما گذشته از هیات امنای سازمان فرهنگی -هنری شهرداری، در بین مدیران این سازمان نیز نام‌های آشنایی به چشم می‌خورد که هر یک در برهه‌ای، جزو چهره‌های تاثیرگذار در کشور بوده‌اند.
از محمدعلی زم (۱۳۸۳-۱۳۷۹) که همواره به خاطر نوع مدیریت و اظهارات و عقاید جنجالی‌اش مورد توجه بوده تا محمدجواد شوشتری که بعد‌ها به عنوان سکاندار مدیریت دفتر شهردار اسبق تهران منصوب شد و به نوعی باید او را شخص سوم مدیریت ۱۲ ساله شهردارپیشین تهران دانست تا اسفندیار رحیم مشایی (۱۳۸۴-۱۳۸۳) که بعد‌ها دست راست رییس‌جمهور دولت هشتم و نهم شد و هم اینک نیز در زندان به سر می‌برد یا شهاب مرادی (۱۳۹۴-۱۳۹۲) روحانی نام‌آشنایی که به خاطر عقایدش از او به عنوان یک روحانی خاص یاد می‌شود.
سابقه مدیریت آخرین رییس این سازمان یعنی سعید اوحدی نیز به همین چند هفته قبل برمی‌گردد. یعنی زمانی که اوحدی در اعتراض به کاهش بودجه این سازمان از سوی شورای شهر چندین بار استعفا داد تا بالاخره، با درخواست او موافقت شد تا این سازمان عریض و طویل برای چند هفته‌ای بدون مدیر قطعی باقی بماند. سازمانی که با در اختیار داشتن تعداد زیادی از مراکز فرهنگی، فرهنگسرا، خانه فرهنگ، نگارخانه و کتابخانه و موزه و خانه موزه درسطح شهر تهران به نوعی عملا به عنوان اصلی‌ترین متولی فرهنگی تهران مطرح است.

جنجال از نقطه صفر
اما گویا قرار نیست حاشیه‌های این سازمان به پایان برسد. بعد از برکناری اوحدی، طبق قانون باید اعضای هیات امنا، رییس جدیدی را برای این سازمان منصوب می‌کردند. اما این‌بار حتی قبل از تشکیل جلسه هیات امنا و رای‌گیری در مورد کاندیداها، انتخابات این سازمان حاشیه‌ساز شد.
ماجرا از زمانی آغاز شد که حجت نظری عضو شورای شهر تهران ۱۶ مهرماه با انتشار توییتی در صفحه شخصی خود از تصمیم پیروز حناچی شهردار تهران برای انتصاب فردی در سمت ریاست سازمان فرهنگی و هنری خبر داد که هنوز در هیات تخلفات پرونده بازدارد.
او در حقیقت تلویحا در توییت خود به نام حجت‌الاسلام میثم امرودی معاون اسبق فرهنگی- اجتماعی شهرداری تهران و مشاور کنونی شهردار تهران اشاره کرده بود که هم‌اینک عضو هیات منصفه مطبوعات نیز هست. این ظن و گمان زمانی تایید شد که چند روز بعد رسما اعلام شد که حجت‌الاسلام میثم امرودی از سوی هیات امنا به عنوان سرپرست این سازمان انتخاب شده است.
اما این انتخاب نه تنها پایان حاشیه‌های مطرح شده در مورد رییس جدید سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران نبود که آغازی بود برای ایجاد موجی جدید علیه مشاور شهردار تهران. بلافاصله بعد از این جلسه، یک خبرنگار در توییتی دیگر با انتقاد شدید از این انتخاب، از امرودی به عنوان یکی از اسامی لیست دریافت‌کنندگان املاک نجومی شهرداری تهران یاد کرد.
او در این توییت خود نوشت: امرودی بازنشسته و نامش در لیست املاک نجومی است. همین یک جمله کافی بود تا نام امرودی و انتصاب او دوباره سرزبان‌ها بیفتد و این‌بار به قدری ماجرا بالا بگیرد که این موضوع به سوژه‌ای برای طرح در رسانه‌های فارسی‌زبان آن سوی مرز‌ها بدل و نام این مدیر باتجربه با حاشیه‌هایی که به شایعه می‌مانند، همراه شود.

بازنشسته یا نجومی بگیر؟
با این حال به نظر می‌رسد که شورای شهر بدون توجه به حاشیه‌های مطرح شده به دنبال صحت‌سنجی مساله و تصمیم‌گیری نهایی برای حکم امرودی است. اما آنچه مسلم است این است که گویا بعضی از اعضای شورا علنا با این انتصاب موافق نیستند.
علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در مورد دلایل مخالفت‌هایی که اعضای شورا با رییس پیشنهادی سازمان فرهنگی- هنری کرده‌اند، گفت: رییس این سازمان را هیات امنای ۱۱ نفره انتخاب می‌کند که شهردار تهران نیز می‌تواند یکی از پیشنهاد‌دهندگان باشد و تنها یک رای هم دارد.
اما هنوز حکمی برای کسی صادر نشده است. البته بیشتر اعضای شورا با گزینه پیشنهادی اعلام مخالفت کرده‌اند که این مخالفت‌ها دلایل مختلفی دارد! او، اما در عین اینکه حاضر نیست به دلایل این مخالفت‌ها اشاره‌ای کند، گفت: هنوز هم مخالفت اعضای شورای شهر برسرجای خودش هست ولی چیزی که مسلم است این است که مخالفت ما نمی‌تواند تاثیری در انتخاب شخص مطرح شده بگذارد چراکه هیات امنای سازمان فرهنگی- هنری شهرداری با شورا ارتباطی ندارند و مستقل عمل می‌کنند.
اما با وجود مخالفت اعضای شورای شهر اصلاح‌طلب با انتصاب امرودی، برخی از اصلاح‌طلبان نیز از او حمایت کرده‌اند و این رفتار و هجمه‌ها را بی‌اخلاقی رسانه‌ای و سیاسی خوانده‌اند. ولی‌الله شجاع‌پوریان، عضو اصلاح‌طلب شورای شهر چهارم و معاون اسبق فرهنگی- اجتماعی شهرداری تهران به‌عنوان یکی از این افراد در همین زمینه در یادداشتی نوشت:

«اما آنچه در این فضای مسموم رسانه‌ای می‌خواهم به آن اشاره کنم این است که به عنوان عضو شورای اسلامی شهر تهران در دوره چهارم وفردی که در مسوولیت پیشین ایشان یعنی معاونت فرهنگی و اجتماعی کار کرده‌ام واز نزدیک شاهد فعالیت‌ها، برنامه‌هاو عملکرد ایشان بودم او را مدیری لایق، فراجناحی و دارای ایده‌ها و اندیشه‌های فرهنگی روشن و به روز در عرصه فرهنگی و اجتماعی می‌دانم. جناب امرودی نه در زمره نجومی‌بگیران بوده و نه دارای پرونده باز و مفتوح در نهاد‌های نظارتی است و پس از بازرسی قوه قضاییه حکم برائت و منع تعقیب گرفته است.»

دفاع در پس پرده
اما یکی از اعضای هیات امنای حاضر در جلسه انتخابات یاد شده که نمی‌خواهد نامی از او برده شود نیز به «اعتماد» گفت: همانطور که می‌دانید سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران سازمان مهم و بزرگی است و در هیات امنای آن ۱۱ مدیر ارشد فرهنگی و شهری حضور دارند که آن‌ها برای ریاست این سازمان تصمیم می‌گیرند. به عبارتی شهردار یا رییس شورای شهر تهران در این جلسه هر کدام فقط یک رای دارند!

او در مورد آنچه در جلسه انتخابات ریاست سازمان فرهنگی - هنری شهرداری رخ داده بود نیز گفت: در آن جلسه چندین گزینه برای ریاست سازمان مطرح شدند که در نهایت حجت‌الاسلام امرودی انتخاب شدند. این عضو هیات امنای سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران تاکید کرد: البته هنوز حکم آقای امرودی امضا نشده است چراکه تاجایی که می‌دانم تاکنون جواب استعلام‌های مدیریتی او نیامده است. ما هم منتظر جواب این استعلام‌ها هستیم.

یکی از اعضای شورای شهر نیز در این زمینه به «اعتماد» گفت: این طور که شنیده‌ام گویا در مورد ادعای اینکه او جزو لیست املاک نجومی است، آقای امرودی اسنادی را ارایه کرده که فقط از یک تعاونی که عضو آن بوده ملکی را گرفته است که کاملا قانونی بوده است. آن هم بدون تبعیض یا تخفیف. بازنشسته بودن او هم منتفی است چراکه هم‌اینک حجت‌الاسلام امرودی مشاور شهرداری است. در صورتی که اگر بازنشسته بود نمی‌توانست به فعالیت خود در شهرداری ادامه دهد.
ضمن آنکه استعلام‌های انجام گرفته در این زمینه نیز همین مساله را اثبات می‌کند؛ و بالاخره آنکه از یک منبع موثق تصاویری از رای‌های تبرئه سازمان‌های مرتبط در مورد عدم تخلفات اداری یا قرار داشتن نام امرودی در لیست املاک نجومی‌بگیران و همچنین بازنشسته نبودن او به دست‌مان رسید که در دفتر روزنامه موجود است.
آرایی که می‌تواند او را از هر سه اتهام انتقاد بازنشستگی، دست داشتن در املاک نجومی و تخلفات اداری تبرئه کند. بدین‌ترتیب به نظر می‌رسد با وجود مخالفت برخی از اعضای شورای شهر، به زودی پیروز حناچی، شهردار تهران براساس قانون حکم او را امضاء خواهد کرد و امرودی رسما به عنوان دوازدهمین مدیر این سازمان ۲۳ ساله، سکان هدایت این بزرگ‌ترین سازمان فرهنگی پایتخت را به دست خواهد گرفت.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید