اشعه‌های رادیولوژی سرطان‌زا هستند؟!

اشعه‌های رادیولوژی سرطان‌زا هستند؟!

اکثر بیماری‌ها به وسیله انجام رادیولوژی تشخیص داده می‌شوند و انجام آن اگر به صورت متعدد و با فاصله کم نباشد، خطری ندارد و می‌تواند در تشخیص زودهنگام بیماری‌ها بخصوص سرطان‌ها موثر باشد.

کد خبر : ۷۴۸۷۵
بازدید : ۱۱۴۱۹
اشعه‌های رادیولوژی سرطان‌زا هستند!؟
رادیولوژی یا علم تصویر برداری از بدن، کلمه متداول در صنعت بهداشت و سلامت کشور است و مراکز رادیولوژی در سراسر کشور، یکی از مراکز پرمراجعه بیماران در طول روز است. رادیولوژی در واقع یکی از روش‌های تشخیص درمان است، اما انجام آن خواه رادیولوژی دندان باشد چه مغز و معده خطراتی دارد که باید به آن توجه کرد، چون از امواج یونیزه استفاده می‌کند.
این روز‌ها با افزایش تعداد مراجعه‌کنندگان به مراکز تصویربرداری برای انجام روش‌های تشخیصی از قبیل: ام‌آر‌آی، رادیولوژی، سی‌تی‌اسکن، ماموگرافی و سونوگرافی، هشدار متخصصان رادیولوژی در مورد میزان خطرات اشعه این روش‌های تشخیصی بیشتر شده است. یکی از این خطرات احتمال ابتلا به سرطان است.
دکترمحمدعلی کریمی، متخصص رادیولوژی این باره می‌گوید: امروزه به دلیل افزایش انجام رادیولوژی‌های تشخیصی علاوه بر اینکه قدرت تشخیص بیماری‌ها توسط پزشکان بالاتر رفته، اما همین مسئله مثل یک تیغه دولبه عمل کرده و خودش به عنوان فاکتور خطر در مظان اتهام برای بروز بدخیمی‌ها قرار دارد. کریمی‌خاطرنشان کرد:

میزان اشعه ایکس که در تصویر برداری معمولی پزشکی است معمولا بی خطر است به گونه‌ای که حتی اگر خانم باردار، قبل از اطلاع از بارداری یک دفعه انجام داده باشد، خطری سلامت جنین را تهدید نمی‌کند. این متخصص رادیولوژی اظهار داشت: در صورتی که خانم‌های باردار به صورت مکرر، رادیوگرافی بخصوص سی تی اسکن را انجام دهند خطرات بسیاری جنین را تهدید می‌کند.
وی بیان کرد: احتمال ابتلا به سرطان به دلیل انجام رادیوگرافی بسیار پایین است و فقط در صورتی ممکن است این خطر فرد را تهدید کند که به صورت متعدد و با فاصله زمانی کم انجام شود.

کریمی‌ابراز داشت: در صورت انجام رادیوگرافی برخی از نواحی بدن مانند تیروئید، آسیب پذیر هستند که در هنگام انجام رادیوگرافی از این نواحی، متخصص رادیوگرافی از پوشش‌های سربی استفاده می‌کند تا خطر کمتری به دلیل تابیدن اشعه این قسمت از بدن را در برگیرد.
این متخصص رادیولوژی عنوان کرد: فرق رادیولوژی با سونوگرافی این است که درسونوگرافی ازاشعه ایکس استفاده نمی‌شود، اما در رادیولوژی یا رادیوگرافی از اشعه ایکس استفاده می‌شود. انجام سونوگرافی بی خطر است. وی افزود: سونوگرافی هم مثل سی تی اسکن و رادیولوژی و ام آر آی و رادیوگرافی، یک دستگاه تصویربرداری است که با امواج اولتراسوند، ساختار‌های بدن را می‌توان تماشا کرد. دستگاه سونوگرافی، تصاویری از امواج صوتی ایجاد می‌کند.
یکی از کاربرد‌های دستگاه سونوگرافی برای تشخیص جنسیت و سلامت جنین مادران باردار است. دکتر کریمی‌عنوان کرد: رادیولوژی که با اشعه در ارتباط است، برای زنان باردار خطرناک است و می‌تواند منجر به بروز ناهنجاری‌های جنین شود؛ لذا هر زنی قبل از رادیولوژی باید مطمئن شود که باردار نیست.
این متخصص رادیولوژی توصیه کرد: رادیولوژی می‌تواند برای شناسایی طیف وسیعی از مشکلات مورد استفاده قرار گیرد. اگر بیماران به موقع مراجعه کنند بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شده و به خوبی کنترل و درمان می‌شود.

وی اظهار داشت: فرق رادیوتراپی با رادیولوژی این است که در رادیوتراپی اشعه بسیار، به صورت مکرر برای درمان استفاده می‌شود، اما رادیولوژی خطر کمتری دارد و برای تشخیص بیماری‌ها استفاده می‌شود. دکتر کریمی‌بیان کرد: در صورتی که کودکی به دلیل برخی از بیماری‌ها مانند داشتن لنفوم در ناحیه گردن، نیاز به درمان از طریق رادیوتراپی باشد، احتمال ابتلا به سرطان در این ناحیه افزایش می‌یابد.
این متخصص رادیولوژی خاطرنشان کرد: اکثر بیماری‌ها به وسیله انجام رادیولوژی تشخیص داده می‌شوند و انجام آن اگر به صورت متعدد و با فاصله کم نباشد، خطری ندارد و می‌تواند در تشخیص زودهنگام بیماری‌ها بخصوص سرطان‌ها موثر باشد.
وی در پایان گفت: افراد در صورت دستور پزشک برای انجام رادیولوژی استرس نداشته باشند و حتما قبل از انجام آن خانم‌ها از عدم بارداریشان مطمئن شوند.
منبع: آفتاب یزد
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید