شهاب حسینی علیه مسعود کیمیایی

شهاب حسینی علیه مسعود کیمیایی

گرچه شهاب حسینی صحبت هایش را با حمله به مسعود کیمیایی آغاز کرد، اما در ادامه به دفاع از بهروز وثوقی پرداخت. او در ادامه گفت: "نامه‌ای نوشتم به آقای روحانی برای رفع ممنوعیت آقای وثوقی و بماند که چقدر جای تجربه‌های ایشان خالی است. حیف که نمی‌توانیم هیچ‌وقت بشنویم این تجربه‌ها چطور به دست آمده و در این ۴۰ سال چه مسیری را طی کرده که در آمریکا همانطور که در نامه اخیرش دیدیم از ایمان به خدا حرف می‌زند. "

کد خبر : ۷۶۸۶۶
بازدید : ۴۵۴۷
شهاب حسینی علیه مسعود کیمیایی
فرادید | سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر آهسته آهسته به پله پایانی خود نزدیک می‌شود. اما هر چه به روز آخر نزدیک می‌شویم، جنجال سینماگران بیشتر می‌شود. روز هشتم جشنواره نیز با حضور شهاب حسینی در نشست خبری فیلم "شین" جنجالی و پرحاشیه شد.

به گزارش فرادید، در روز هشتم جشنواره فیلم فجر، "تعارض" ساخته «محمد حسین لطفی، "پدران" به کارگردانی «سالم صلواتی» و "من می‌ترسم" به کارگردانی «بهنام بهزادی» به نمایش درآمد. البته در این روز به جز فیلم‌های ذکر شده یک فیلم هم در بخش خارج از مسابقه نمایش داده شد تا روز هشتم هم از جنجال وحاشیه بی نصیب نماند.

فیلم "شین" به کارگردانی میثم کزازی به عنوان تجربه اول او در روز هشتم جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد که در همان تک اکران رضایت بخشی از منتقدان و مخاطبان را جلب کرد. البته برخی هم به این فیلم انتقاد کرده اند. در این فیلم شهاب حسینی هم بازی کرده و هم تهیه کنندگی این اثر را برعهده داشته است که با حضورش در نشست خبری این فیلم حسابی جنجال آفرین شد.

شهاب حسینی که روز‌های ابتدایی جشنواره برای فیلم "آن شب" نتوانسته بود خودش را به نشست مطبوعاتی این فیلم برساند، بالاخره برای "شین" خودش را به نشست رساند. اما برخلاف سوال‌هایی که خبرنگاران از شهاب حسینی در مورد بازیگران و فیلم پرسیدند و او جواب‌های دیگری داد.

او در این نشست گفت: "من از وحدت میان مردم دفاع می‌کنم و از تلاشی دفاع می‌کنم تا تفرقه میان این سرزمین ایجاد نشود. جشنواره فجر مثل همه فستیوال‌های دنیا یک امکان است. کاری به فیلم‌سازان باسابقه ندارم بلکه با فیلمسازان جوان کار دارم که فردا قرار است آینده سینما باشند. آدم نمی‌تواند برنتابد. "

شهاب حسینی سپس به مسعود کیمیایی حمله کرد و گفت: "من نمی‌توانم ساکت بنشینم که استاد پیشکسوت سینما که روند کاری‌اش پیش روی تماشاگر است امسال باز هم فیلمی می‌سازد که مطمئن است برخورد بدی با اثرش می‌شود و آن روغن ریخته را نذر امامزاده می‌کنند و سنگ بنایی را می‌گذارند که نتیجه‌اش چیزی جز نفرت‌پراکنی نیست و بقیه را هم در یک آمپاس اخلاقی قرار می‌دهد. این بی‌انصافی است که آدم آنقدر خودخواه باشد و به نوعی حرف بزند که ملاحظه هیچ‌کس را در آن نکند. "
شهاب حسینی علیه مسعود کیمیایی
شهاب حسینی در فیلم سینمایی "شین"
او به جنجال‌های اخیر پیرامون موضع گیری هایش پس از سقوط هواپیمای اوکراینی هم اشاره کرد و افزود: "عزت و ذلت دست خداست، اما نامه‌هایی که نوشتم و آن چیزی که در پی آن رخ داد فقط یک چیزش من را نگران کرده؛ آن هم کامنت‌های ۸۵ درصد افراد کامنت‌گذار بود که قابل پخش و بازتاب نیست، چون برای مردمی بود که بدون فحش نمی‌توانند حرف خود را بزنند.

شهاب حسینی اضافه کرد: "من دو نامه نوشتم که فکر می‌کردم با مردم فرهیخته کشورم که حافظ و سعدی می‌خوانند، طرف هستم. فسفر مغزم را سوزاندم که چهار خط عربی بنویسم و جواب آن‌ها فحش بود و حالا تعارف بین من و مخاطبم برداشته شد و لزومی احساس نمی‌کنم که ورای توانایی خودم احترام بگذارم و تواضع داشته باشم. "

وی تصریح کرد: " به قول بزرگی، آدم باید برای رضای خدا حرف بزند نه کسی دیگر. این رویکرد من بوده و باز هم ادامه خواهد داشت. من علاقه‌ای به تکه تکه شدن این لحاف ۴۰ تکه سرزمینم ندارم. "

دفاع از بهروز وثوقی

گرچه شهاب حسینی صحبت هایش را با حمله به مسعود کیمیایی آغاز کرد، اما در ادامه به دفاع از بهروز وثوقی پرداخت. او در ادامه گفت: "نامه‌ای نوشتم به آقای روحانی برای رفع ممنوعیت آقای وثوقی و بماند که چقدر جای تجربه‌های ایشان خالی است. حیف که نمی‌توانیم هیچ‌وقت بشنویم این تجربه‌ها چطور به دست آمده و در این ۴۰ سال چه مسیری را طی کرده که در آمریکا همانطور که در نامه اخیرش دیدیم از ایمان به خدا حرف می‌زند. "

شهاب حسینی افزود: "بنده اگر از ایشان و حضورش در جشنواره دفاع می‌کنم به این دلیل بود که جشنواره یک فرصت است. البته این اولویت دوم من بود. چون مساله اول دیده شدن فیلم محسن امیریوسفی به بهانه حضور ایشان بود، چرا که می‌خواستم پیام این فیلم که بسیار به درد امروز می‌خورد، شنیده شود، آن هم پس از شش سال توقیف ناجوانمردانه و اکرانی که باعث شد تاثیر فیلم در اکران از دست برود. "

جمشید هاشم پور، محمود پاک نیت، هوشنگ توکلی، سیامک اطلسی، آتش تقی‌پور، علی شادمان، افسانه ناصری، حسین عابدینی، محمود بصیری، فخرالدین صدیق شریف، ناهید مسلمی، فرزین محدث، مهدی بجستانی و شهاب حسینی ترکیب اصلی بازیگران فیلم "شین" را شکل می‌دهند که در ژانر وحشت ساخته شده است.
شهاب حسینی علیه مسعود کیمیایی

"ما می‌ترسیم" به کارگردانی بهنام بهزادی

«من می‌ترسم» چهارمین اثر بهنام بهزادی در مقام کارگردان است که نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی آن را خود او برعهده دارد. او پیش‌تر «وارونگی»، «تن‌ها دوبار زندگی می‌کنیم»، «قاعده تصادف» را ساخته بود که برای این آثار جوایز مختلفی از جشنواره‌های داخلی و خارجی دریافت کرده است.

من می‌ترسم داستان مردی به نام بهمن (پوریا رحیمی سام) است که قبلاً و به دلایل سیاسی، به زندان افتاده است. بهمن حالا احساس می‌کند کسی دائم او را تعقیب می‌کند و این سایه ناپیدا، او را تا مغز استخوان ترسانده است. کار و زندگی بهمن طبق روال پیش نمی‌رود و سنگ است پشت سنگ که جلوی پای او سبز می‌شود. در این میان مهاجرت دوست بهمن، نسیم الناز شاکردوست (هم مزید بر علت است تا او را در موقعیتی بحرانی و سخت قرار دهد.

صوفیا نصرالهی روزنامه نگار حوزه سینما در مورد این فیلم نوشته است: "فیلم «من می‌ترسم» آخرین ساخته‌ی بهنام بهزادی از آن فیلم‌هایی نیست که سر ضرب یقه‌ی تماشاگر را بگیرد و او را وادار کند که با فیلم همراه شود. مثل همه‌ی فیلم‌های بهزادی از «تن‌ها دو بار زندگی می‌کنیم» اولین فیلمش که بسیار موفق بود تا «وارونگی» که چندان هم موفق نبود ریتم کندی دارد و قصه‌اش را خیلی با طمانینه روایت می‌کند. "

ساناز رمضانی منتقد حوزه سینما هم در مورد من می‌ترسم نوشت: "ایده من می‌ترسم در حد همان ایده باقی می‌ماند و در فیلم بازپرداخت درستی پیدا نمی‌کند. من می‌ترسم در نیمه اول با ریتم کندی که دارد از رفتن به سراغ موضوع اصلی طفره می‌رود، از درگیر کردن مخاطب بازمی‌ماند. زمانی بیشتر از نصف فیلم، با خرده داستان‌هایی طرف هستیم که ارتباطی با یکدیگر ندارند و هرکدام مسیر خودشان را می‌روند. کاراکتر‌ها به هم ارتباط نمی‌یابند و جهان داستانی من می‌ترسم را شکل نمی‌دهند. "

بهنام بهزادی نیز در نشست خبری فیلمش، درباره اینکه آیا با این فیلم قصد دارد از سینمای هنری فاصله بگیرد؟ گفت: "من قصد فروش برای گیشه را ندارم و تا اینجا هم به گیشه باج نداده‌ام،، اما فکر می‌کنم با این روند فعلی سینما مجبور باشم به آن سمت بروم. "

الناز شاکردوست، پوریا رحیمی‌سام، امیرجعفری، ستاره پسیانی، مهران احمدی، پیام یزدانی، مجید جعفری و یگانه رفتاری ترکیب بازیگران اصلی این فیلم را تشکیل می‌دهند.
شهاب حسینی علیه مسعود کیمیایی

"پدران" ساخته سالم صلواتی؛ فیلمی با انبوه انتقاد

"پدران" با صحنه تصادف دوجوان شروع می‌شود، اما داستان فیلم حول محور این دو جوان نیست و بلکه پدران آن‌ها هستند که وارد بازی می‌شوند. پدر مانی که از مرگ پسر خود بسیار ناراحت است، با فهمیدن این موضوع که ممکن است دوست او پشت فرمان بوده، تهدید می‌کند که پسر جوان را قصاص خواهد کرد. پدر دیگر، اما برای آنکه ثابت کند پسرش بی‌گناه است، خودش دست به تحقیقاتی می‌زند تا بفهمد اوضاع دقیقا از چه قرار بوده و این دو دوست از کجا می‌آمدند و به کجا می‌رفتند…

سالم صلواتی از فیلمسازان کردستانی با فیلم «زمستان آخر» به شهرتی بین‌المللی رسید و این فیلم جوایز متعددی در جشنواره‌های بین‌المللی از جمله جشنواره فیلم لبنان و بغداد را از آن خود کرد. نخستین فیلم او، فیلم کوتاهی به نام «رویا‌های برفی» بود که این فیلم، هم در ایران و هم به صورت بین‌المللی مورد تحسین واقع شد. اما حالا او فیلم "پدران" را در جشنواره فیلم فجر دارد.

نمایش این فیلم در روز هشتم جشنواره، نه تنها سر وصدایی نکرد بلکه بازخورد‌های منفی از سوی منتقدان گرفت.

آرش پارساپور منتقد حوزه سینما در مورد این فیلم نوشت: " باید اعتراف کرد که سالم صلواتی با فیلم "پدران" یک پسرفت محسوس را تجربه کرده است. دیدن پدران بعد از دیدن اثری، چون "زمستان آخر" از این کارگردان، مایوس کننده است. کار جدید صلواتی مانند سر زدن دوباره به یک رستوران خوب در سال‌های گذشته می‌ماند که با عوض شدن برخی از کادر‌های تیم اجرایی و بی‌خیالی سرآشپز، دیگر آن تبحر گذشته را در طبخ غذا‌ها ندارد. صلواتی فیلم شریفی ساخته، اما آن را کشدار کرده و هیچ ارزش افزوده جالب توجهی نیز در آن قرار نداده تا بتواند حرف‌هایش را ماندگار کند. "

ندا الماسیان طهرانی هم در سوره سینما نوشت: " بازی‌های به شدت تکراری با ادای لهجه‌ای که اصلا به دل تماشاگر نمی‌نشیند و تدوین یک خطی که هیچ کمکی به ساخت فیلم نکرده است و طراحی صحنه و لباس به شدت کلیشه‌ای و نخ نما شده هم مزید بر علت شده تا شاهد فیلمی باشیم که در ژانر سینمای اجتماعی نه خاص است و نه ویژه. "
علیرضا مجمعی منتقد حوزه سینما نیز درباره "پدران" در توئیترش نوشت: " پدران قصه ساده‌ای دارد که در دقایقی از فیلم به پیش پا افتادگی پهلو می‌زند. فیلم تا نیمه خوب پیش می‌رود، اما از زمانی که دو پدر، بی منطق به جان هم می‌افتند، تمام‌حس کار می‌ریزد. فضا تلویزیونی می‌شود و گره‌گشایی آخر هم برای این است که کاراکتر گناهکار تبرئه شود و نه سیخ بسوزد و نه کباب. "

صلواتی کارگردان این اثر نیز در نشست خبری "پدران" گفت: "سعی کردیم داستان را سرراست بیان کنیم، حتی اگر به آن نگاه تلویزیونی وارد شود. انتخاب نام «پدران» برای فیلم به خاطر پدرانی بود که در فیلم حضور داشتند. "

علیرضا ثانی‌فر، هدایت هاشمی، گلاره عباسی، مهشید ناصری، کیوان پرمر، مهدخت مولایی، نوید لایقی، سارینا ترقی، یوسف یزدانی، مرتضی خانجانی، شیدا مودب، سعید پورشعبانی و سعید باغبان بازیگران فیلم جدید صلواتی هستند.
شهاب حسینی علیه مسعود کیمیایی

"تعارض" ساخته محمد رضا لطفی

محمد رضا لطفی پیش از تعارض، "روایت ناپدید شدن مریم" را ساخته بود، اما این بار وارد وادی سینمایی شده است. روایت ناپدید شدن مریم با آنکه در سینما‌های ایران هم به اکران درآمد، اما با پروانه ویدیویی ساخته‌شده بود و ازاین‌جهت است که تعارض فیلم اول محمدرضا لطفی محسوب می‌شود و از همین جهت هم هست که در بخش نگاه نو جشنواره سی و هشتم حضور دارد.

"تعارض" در نگاه منتقدان متفاوت بوده و برخی از آن حمایت و برخی از این فیلم انتقاد کرده اند. جعفر گودرزی منتقد حوزه سینما معتقد است که تعارض به خوبی با مخاطبش ارتباط برقرار می‌کند.

او در خبرگزاری صبا نوشت: "فیلم هر چند فیلم مخاطب عام نیست، اما تلاش فیلمساز برای روایتی جدید، به درستی با مخاطب خاص خود ارتباط برقرار می‌کند. فیلم قصه شخصیت اصلی خود را از طریق دوربین‌های مدار بسته روایت می‌کند. فیلم ایده و موضوع جالب دارد و در اصل نقطه تلاقی روانشناسی و نمایش است. ریتم و ضرباهنگ فیلم آرام و کند است، اما چون با ریتم درونی اثر سازگاری دارد آزارنده نیست. "

برخی نیز معتقد بوده اند که فیلم جدید محمد رضا لطفی با مخاطب ارتباط برقرار نمی‌کند و با این وجود ضعف‌های دیگری هم دارد. علیرضا مجمعی در نقد فیلم "تعارض" در توئیترش نوشت: "تعارض فیلم ضد قصه است. راهی جز قصه‌گویی برای سینما نمی‌شناسم. فیلم رفیقمان محمدرضا لطفی در بهترین حالت یک فیلم تجربه‌گراست که احتمالا نگاهش به مخاطب خاص جشنواره‌هاست. محور فیلم؛ دوربین‌های مداربسته میزانسن فیلم را بی‌معنی کرده است. قصه‌گویی و میزانسن حلقه گمشده تعارض است. "

محمد رضا لطفی در نشست خبری این فیلم و در پاسخ به این سوال که مخاطب اثرش را چه کسانی می‌داند؟ گفت: "ما دو نوع سینما داریم که یکی دنبال جذب ذائقه و دیگری ذائقه‌ساز است. در اولی کارگردان دنبال مخاطب است و در دومی مخاطب باید دنبال کارگردان بیاید. فیلم من از جنس دوم است. من جهان‌بینی داشتم که آن ارائه دادم و امیدوارم موفق بوده باشم. "

سودابه بیضایی، رضا بهبودی، محمد صدیقی مهر، حامد رحیمی نصر، پریسا محمدی و رقیه افشین پور بازیگران فیلم "تعارض" هستند.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید