مردم انگلستان: کرونا فریب و شایعه است

مردم انگلستان: کرونا فریب و شایعه است

به همین ترتیب، بیش از یک پنجم افراد (۲۱ درصد) معتقدند این ویروس تنها فریب و شایعه است و ۶۲ درصد بر این باورند که ویروس کرونا به نحوی ساخته دست انسان است.

کد خبر : ۸۰۶۹۳
بازدید : ۷۲۷۲
مردم انگلستان: کرونا فریب و شایعه است
بنا به یک یافته تحقیقی جدید، بیش از یک پنجم مردم در انگلستان معتقدند بحران ویروس کرونا تنها فریب و شایعه است. این تحقیق که توسط دانشگاه آکسفورد انجام شد مشارکت ۲۵۰۰ فرد بزرگسال در نظرسنجی توضیح رفتار و روایات ویروس کرونای دانشگاه آکسفورد در فاصله روز‌های ۴ تا ۱۱ ماه مه، دو هفته پیش، را به همراه داشت.

گروهی از روان‌شناسان بالینی اظهار داشتند اطلاعات به دست آمده از این نظرسنجی حاکی از آن است که تعداد کثیری از مردم انگلستان با گفته‌های دولت و دانشمندان درباره بیماری عالم‌گیر کووید ۱۹ موافق نیستند. بر اساس این نتایج، تقریبا سه پنجم بزرگسالان (۵۹ درصد) در انگلستان معتقدند دولت به نحوی مشغول راهنمایی اشتباه مردم درباره دلایل بروز و ابتلا به این ویروس است.

به همین ترتیب، بیش از یک پنجم افراد (۲۱ درصد) معتقدند این ویروس تنها فریب و شایعه است و ۶۲ درصد بر این باورند که ویروس کرونا به نحوی ساخته دست انسان است.
وقتی از شرکت‌کنندگان پرسیده شد آیا به نظرشان ویروس کرونا سلاحی بیولوژیکی ساخته چین برای نابود کردن غرب است، ۵۵ درصد گفتند با چنین ادعایی موافق نیستند، ۲۰.۲ درصد تا حدی موافق بودند و ۵.۵ درصد کاملا با آن توافق داشتند.

در همین حال ۷۰ درصد پاسخ‌دهندگان گفتند به نظرشان ویروس کرونا هیچ ربطی به سیستم مخابراتی فایوجی (۵G) ندارد.

دانشمندانی که این تحقیق را انجام دادند در نشریه سایکولوژیکال مدیسین (Psychological Medicine) نوشتند: «چنین تفکراتی حاصل بدبینی و بددلی است و معمولا در ارتباط با تفکرات توطئه‌آمیز درباره واکسن‌ها و تغییرات اقلیم بوده و به طور کلی در افرادی دیده می‌شود که ذهنیتی توطئه‌پرور داشته و به هیچ یک از مشاغل و نهاد‌های حرفه‌ای اعتماد ندارند.»

آن‌ها افزودند: «اعتقاد به تفکرات توطئه‌آمیز درباره ویروس کرونا همچنین با تعداد افرادی ارتباط مستقیم دارد که بیش از دیگران مایلند نظرات خود را به اشتراک بگذارند.»

محققان به این نتیجه رسیدند که تقریبا حدود ۵۰ درصد مشارکت‌کنندگان حداقل مقادیر اندکی از باور‌های توطئه‌آمیز را در ذهن خود داشتند، ۲۵ درصد تا حدی مشوق آن بوده، ۱۵ درصد مرتبا پیگیر و مشوق آن بوده و ۱۰ درصد به شدت طرفدار چنین تفکراتی بودند.

به گفته محققان، تفکرات توطئه‌آمیز همچنین در افرادی که به سایر توصیه‌های دولت گوش نمی‌دهند و مایل به آزمایش‌گیری برای ابتلا یا پادتن این بیماری و حتی واکسن زدن نیستند، بیشتر است.

دنیل فریمن، استاد روانشناسی بالینی در دانشگاه آکسفورد و روانشناس بالینی بنیاد نظام پزشکی و بهداشت آکسفورد گفت: «تحقیق ما حاکی از آن است که باور‌های توطئه‌آمیز درباره ویروس کرونا اهمیت دارد.
کسانی که به چنین تفکراتی باور دارند کمتر احتمال دارد از توصیه‌های دولت، مانند در خانه ماندن، عدم ملاقات با افراد خارج از خانه خود، یا حفظ فاصله دو متری با افراد در محیط بیرون از خانه، پیروی کنند. همچنین صاحبان چنین اعتقادی کمتر احتمال دارد واکسن زده، برای ابتلا آزمایش دهند یا از ماسک استفاده کنند.»

ماه گذشته، فیس‌بوک دو گروه را از شبکه خود به خاطر ترویج تفکرات توطئه‌آمیز درباره ارتباط برج‌های آنتن فایوجی با شیوع ویروس کرونا حذف کرد. صفحات «فاوچی را در بریتانیا متوقف کنید» و «فاوچی را نابود کنید تا کودکان‌مان را نجات دهیم» که جمعا بیش از ۶۲ هزار عضو داشتند به خاطر نقض سیاست‌های فیس‌بوک در زمینه ترویج علنی اقدامی مجرمانه حذف شدند.

اعضای این صفحات حملات اخیر در به آتش کشیدن برج‌های مخابراتی را ستایش کردند و پیشنهاد کردند قیامی مسلحانه می‌تواند جلوی اعمال و ترویج فناوری نسل بعدی گوشی‌های همراه را بگیرد.
منبع: ایندیپندنت
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید