جنجال هم خوانی کویتی پور با پریچهر؛ داستان از چه قرار است؟

جنجال هم خوانی کویتی پور با پریچهر؛ داستان از چه قرار است؟

غلامعلی کویتی پور در مواجهه با انتقاد‌ها و حمله‌ها گفته است که "متأسفانه برخی از دوستان آنچه را که در تصورات خودشان است بیان می‌کنند و به کار جهت سیاسی می‌دهند... بیایید به باور‌های  یکدیگر احترام بگذاریم. ما انقلاب کردیم حرف بزنیم و خواسته‌هایمان را بگوییم و نگاه‌هایمان را انتقال بدهیم من نیز خواسته‌ام را با کلام شعر و موسیقی می‌گویم و حرفم را بیان می‌کنم. "

کد خبر : ۸۱۸۵۷
بازدید : ۹۸۶۳
جنجال رپ خوانی کویتی پور با پریچهر؛ داستان از چه قرار است؟
فرادید | غلامعلی کویتی پور، حماسی خوان ۶۲ ساله جنگ تحمیلی چند روزی است که مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی و البته مورد انتقاد برخی از فعالان سیاسی و رسانه‌ای قرار گرفته است. واکنش‌هایی که در پی انتشار ویدیویی از رپ خوانی آقای کویتی پور با هم خوانی دختر ۱۳ ساله‌ای به نام پریچهر نشان داده شد.

به گزارش فرادید، قطعه حماسی "ممد نبودی ببینی" که در روز‌های آزادسازی خرمشهر منتشر شد در اوایل دهه ۶۰ نام غلامعلی کویتی پور را بر سر زبان‌ها انداخت. اما حالا قطعه "دیگه نمیشه به عقب برگشت" با همخوانی غلامعلی کویتی پور و خانم پریچهر نوجوان ۱۳ ساله -که به تازگی خوانندگی را آغاز کرده- یک بار دیگر این حماسی خوان مشهور را به رسانه‌ها کشانده است.

آقای کویتی پور گفته که قطعه "دیگه نمیشه به عقب برگشت" به مناسبت روز دختر خوانده شده است، البته متن اثر ارتباط معنایی با روز دختر ندارد، اما او در ابتدای این ویدیو قطعه را به تمام دختران ایران تقدیم می‌کند.

به نظر می‌سد که قطعه "دیگه نمیشه به عقب برگشت" اعتراضی باشد تا مناسبتی؛ چنانچه در بخشی از متن اثر آمده است: "حیف دیگه ورق برگشت، دیگه نمیشه به عقب برگشت /این آشی بود که خودمون پختیم، ولی هیچ خوب نشد اصلاً مزش/ دیگه ازخنده خبری نیست از دلخوشی اثرنیست... دیگه بی خیال اوضاع شدم. "
البته آقای کویتی پور دیدگاهی انتقادی دارد و اولین بار نیست که اظهاراتش جنجالی می شود. او در طول سال های گذشته چندین بار از راه ندادن بازیگران وخوانندگان خارج نشین به ایران انتقاد کرده است.

برخی از رسانه‌ها ابتدا خانم پریچهر را دختر غلامعلی کویتی پور معرفی کردند، اما او این موضوع را تکذیب کرده و درباره پذیرفتن خوانش این قطعه هم گفته است که "ایشان (خانم پریچهر) در استودیو حضور نداشتند و من مقداری از کار ایشان را شنیدم و پیشنهاد شد من این قطعه را دنبال کنم و تمرینی خواندیم. "

خوانش متفاوت غلامعلی کویتی پور، متفاوت بودن موسیقی وشعر اثرجدید نسبت به آثار پیشین او باعث شد تا از همان دقایق ابتدایی این ویدیو جنجالی شود. با این حال این تفاوت باعث شده که اثر جدید آقای کویتی پور مخالفان یا موافقان خود را داشته باشد.

غلامعلی کویتی پور در مواجهه با انتقاد‌ها و حمله‌ها گفته است که "متأسفانه برخی از دوستان آنچه را که در تصورات خودشان است بیان می‌کنند و به کار جهت سیاسی می‌دهند... بیایید به باور‌های یکدیگر احترام بگذاریم. ما انقلاب کردیم حرف بزنیم و خواسته‌هایمان را بگوییم و نگاه‌هایمان را انتقال بدهیم من نیز خواسته‌ام را با کلام شعر و موسیقی می‌گویم و حرفم را بیان می‌کنم. "

واکنش‌ها به هم خوانی غلامرضا کویتی پور با پریچهر ۱۳ ساله

گرچه شناسنامه آقای کویتی پور با جنگ پیوند خورده است، اما او هیچ گاه خود را مداح نمی‌داند و حماسه خوان معرفی کرده است. اما او آثاری همچون «عمه بابایم کجاست»، «به کربلا آب روان قیمت جان شد»، «ممد نبودی ببینی»، «الا یا ای‌ها الساقی» و... را در کارنامه خود دارد، آثاری که همگی حماسی و مذهبی هستند. منتقدان آقای کویتی پور معتقدند که او مداح و حماسی خوانی انقلابی است و نباید این گونه دست به خودزنی بزند. با این حال واکنش‌های متعدد و متفاوتی به اثر جدید آقای کویتی پور نشان داده شده است.

دراین میان شاید تندترین واکنش متعلق به میثم مطیعی، مداح جنجالی سال‌های گذشته باشد. او در این باره در توئیترش نوشته است که "وقتی ساز و تنبک در مداحی وارد شد، نتیجه‌اش می‌شود همین غلام کویتی‌پور که با دختری هم‌ترانه شود. مراقب پدیده مداحان عشق استودیو باشیم که همراه با موسیقی و ادا و اطوار، آن هم با هزار توجیه ناروا، صدمات جدی به سنت‌های دینی و میراث معنوی ما وارد می‌کنند. "

برخی از کاربران از موضع میثم مطیعی دفاع کرده اند و معتقدند که آقای کویتی پور ار ارزش‌ها عبور کرده و از قطار انقلاب پیاده شده است.
جواد محرمی، روزنامه نگار روزنامه جوان در گزارشی تحت عنوان «حق تعیین سرنوشت از مخملباف تا کویتی پور» از غلامرضا کویتی پور انتقاد کرد و نوشت: " کویتی‌پور هم یکی از آن همه است که روزی آمده و با صدایش بر دل‌های عاشق خیمه زده و روزگاری نیز با خواست و اراده خود جایش را با خواسته‌ها و دغدغه‌های دیگری عوض کرده و بر خاستگاهی دیگر گام زده است. هر انسانی خودش سرنوشتش را انتخاب می‌کند و این حق تعیین سرنوشت است که مسئولیت پاسخگویی به سرنوشتی را که برای خود رقم زده‌ای، ایجاد می‌کند. "
البته در این میان برخی نیز با موضع مطیعی مخالفت کرده اند. این دسته معتقدند که باید این موضوع آسیب شناسی شود تا دیگران نیز به این راه نروند. حامد رحیم پور روزنامه نگار وطن امروز در این باره در توئیترش نوشت: "آدما بیخود عوض نمیشن بجای آه و نفرین باید علتشو جستجوکرد، تا بشه از ریزش عده‌ای دیگه جلوگیری کرد. "

در مقابل هم برخی از عملکرد آقای کویتی پور و اثر جدیدش حمایت کرده اند. عزت‌الله ضرغامی، رییس اسبق سازمان صدا و سیما با انتشار توئیتی از غلامعلی کویتی پور حمایت کرد و نوشت: "به دختر گلم پریچهر میگم، حاج غلامی که تو استودیو بهت درس میده، همون آشیِ که شهدا پختن و مزه خوبش تا ابد همراهمونه. میگن کویتی‌پور از قطار انقلاب پیاده شده! داش غلام، خودِ قطاره عزیزم! حرمت نگه‌داریم! "

علاوه بر حمایت فعالان سیاسی و رسانه ای از آقای کویتی پور، برخی کاربران از هم خوانی او حمایت کرده اند. کاربری در این رابطه نوشته است: " صداقت و جسارت کویتی پور رو تحسین میکنم، آدم زمانه‌ی خود بودن شجاعت میخواد! من از امروز به بعد از شنیدن ممد نبودی و یاران چه غریبانه لذت بیشتری می برم! "


۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید