سفر با هواپیما در دوران کرونا خطرناک است؟

سفر با هواپیما در دوران کرونا خطرناک است؟

مسافرانی که کنار پنجره می‌نشینند همچنین با ۱۲ مسافر دیگر برخورد دارند، اما این آمار درباره مسافرانی که در صندلی وسط یا کنار راهرو می‌نشینند به ترتیب ارتباط با ۵۸ و ۶۴ نفر دیگر است.

کد خبر : ۸۲۰۳۰
بازدید : ۵۸۰۸
سفر با هواپیما در دوران کرونا خطرناک است؟
سفر با هواپیما می‌تواند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد، اما خطوط هوایی اقدام‌های احتیاطی متعددی را اعمال می‌کنند. اقدام‌های دیگر نیز وجود دارد که مسافران می‌توانند به‌طور شخصی انجام دهند تا خطر انتقال ویروس کمتر شود.

به گزارش آسوشیتدپرس، مسافرت هوایی شامل گذراندن وقت در پایانه‌های فرودگاه‌ها و محیط داخل هواپیما هم می‌شود که فرد مسافر را در تماس نزدیک با افراد دیگر قرار می‌دهد.

با توجه به اینکه از سرگیری سفر‌های هوایی به تدریج در حال انجام است، هواپیما‌ها شلوغ‌تر می‌شوند و این بدین معنا است که احتمالا اغلب برای ساعت‌ها نزدیک افراد دیگر می‌نشینید که خطر انتقال عفونت و ویروس را افزایش می‌دهد.

طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده آمریکا، اغلب ویروس‌ها و میکروب‌های دیگر، وقتی در هواپیما هستید به‌دلیل گردش هوا به راحتی پخش نمی‌شود. شرکت‌های هواپیمایی نیز می‌گویند که آن‌ها به‌طور مرتب سطوح سختی را که معمولا در دسترس مسافران است، تمیز می‌کنند.

برخی خطوط هوایی مانند آلاسکا، دلتا، جت‌بلو و سوث‌وست اقدام‌های احتیاطی بیشتری را لحاظ کرده‌اند. این شرکت‌ها یا صندلی وسط هواپیما را خالی کرده‌اند یا ظرفیت مسافران را کاهش داده‌اند. اما حتی اگر صندلی وسط خالی باشد احتمالا باز هم نزدیک‌تر از فاصله یک متری توصیه شده با مسافر دیگر در هواپیمایی بنشینید که در حال پر شدن است.

تمام شرکت‌های هواپیمایی مشهور آمریکایی مسافران را موظف کرده‌اند تا از ماسک استفاده کنند. لورن آنچل مایرز، متخصص بیماری‌های عفونی در دانشگاه تگزاس به آسوشیتدپرس می‌گویند که این موضوع می‌تواند به کمتر شدن خطر انتقال بیماری کمک کند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا برای مسافرت‌های هوایی و البته انواع دیگر حمل و نقل‌ها توصیه به شستن مرتب دست‌ها، حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک یا پوششی برای صورت می‌کند. این مرکز توصیه به شستن دست‌ها با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه می‌کند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری امریکا می‌گوید که اگر آب و صابون در دسترس نبود، می‌توان از ضد عفونی‌کننده‌ها دست با حداقل ۶۰ درصد الکل استفاده کرد.

از سوی دیگر مسافران برای اطمینان بیشتر نیز می‌توانند با همراه داشتن دستمال‌های ضدعفونی کننده محل نشستن خود را ابتدا تمیز کنند و سپس مستقر شوند. همچنین استفاده نکردن از سرویس بهداشتی هواپیمایی تا جاییکه ممکن است می‌تواند مسافران را از خطر دورتر کند. این موضوع در سفر‌های کوتاه می‌تواند توصیه شود.

همه ما باید این نکته را در ذهن داشته باشیم که تنها در صورت لزوم سفر کنیم و همیشه بیشترین احتیاط‌ها را انجام دهیم تا از خود و دیگران محافظت کنیم.

چندین خطوط هواپیمایی آمریکا همچنین از مسافران در مورد علائم احتمالی کووید-۱۹ سوال می‌کنند و اینکه آیا مسافر پرواز با کسی که در دو هفته گذشته به کووید-۱۹ مبتلا بوده، در ارتباط بوده است یا نه.

با این حال،مایرز می‌گوید که با تمام این تمهیدات شما باید بررسی کنید که آیا سفر هوایی ضروری است. وی می‌گوید: «همه ما باید این نکته را در ذهن داشته باشیم که تنها در صورت لزوم سفر کنیم و همیشه بیشترین احتیاط‌ها را انجام دهیم تا از خود و دیگران محافظت کنیم.»

کدام صندلی در انتقال بیماری کم‌خطرتر است؟
اما در تحقیقی که پیش از شیوع ویروس جدید کرونا در سال ۲۰۱۸ در دانشگاه آتلانتای آمریکا انجام شد، این موضوع مورد بررسی قرار گرفت که نوع رفتار و حرکت در حین سفر‌های هوایی چگونه باعث سرایت بیماری‌های واگیردار از طریق بزاق دهان می‌شود؟ این تحقیق می‌تواند برای ویروس کرونا نیز مورد استناد قرار گیرد.

نتیجه کار این گروه تحقیقاتی نشان می‌داد، مسافرانی که در صندلی‌های کنار پنجره می‌نشینند با خطر کمتری در انتقال عفونت روبرو هستند. اما دلیل این موضوع چیست؟ طبق نتایج این تحقیق مسافرانی که کنار پنجره را برای سفر هوایی خود انتخاب می‌کنند کمتر احتمال دارد که از صندلی خود بلند شوند.
طبق این تحقیق تنها ۴۳ درصد این مسافران از صندلی کنار پنجره جابجا شده‌اند در حالیکه این آمار درباره مسافران کنار راهرو ۸۰ درصد برآورد شده است. به طور واضح‌تر این بدین معنا است که مسافران کنار پنجره اگر خود ناقل بیماری نباشند، کمتر احتمال دارد که با افراد بیمار مواجه شوند.

مسافرانی که کنار پنجره می‌نشینند همچنین با ۱۲ مسافر دیگر برخورد دارند، اما این آمار درباره مسافرانی که در صندلی وسط یا کنار راهرو می‌نشینند به ترتیب ارتباط با ۵۸ و ۶۴ نفر دیگر است. البته این تحقیق تاکید می‌کند که اگر خدمه پرواز بیماری عفونی داشته باشند احتمال انتقال عفونت بسیار بالا می‌رود. دلیل این موضوع واضح است چراکه این افراد مرتب در حال جابجایی هستند.

منبع: یورو نیوز
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید