فیلتر توئیتر برداشته می‌شود؟

فیلتر توئیتر برداشته می‌شود؟

در واقع این اولین بار نیست که وزارت ارتباطات برای رفع فیلتر توئیتر، نامه نگاری می‌کند. اواخر اردیبهشت ۹۷ هم شش وزیر و دو نماینده مجلس در نامه‌ای از دادستان کل کشور خواسته بودند که مساله رفع فیلتر توئیتر را در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه بررسی کنند. این نامه به امضا بیشتر از نیمی از دوازده عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رسیده بود.

کد خبر : ۸۳۳۹۷
بازدید : ۵۴۷۹
فیلتر توئیتر برداشته می شود؟
فرادید | ۱۰ سال از فیلترشدن توئیتر در ایران می‌گذرد، فیلتری که تاکنون تلاش‌های بسیاری برای برداشتن آن انجام شده، اما هیچ کدام مثمر ثمر واقع نشده است. حالا نیز وزیر ارتباطات گفته که درخواست رفع فیلتر توئیتر را به کارگروه مصادیق مجرمانه اعلام کرده است.

به گزارش فرادید، محمد جواد آذری جهرمی گفته که رفع فیلتر توئیتر جزو حوزه‌هایی است که مربوط به کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است، اما تاکنون در دستور کار قرار نگرفته است. او در مورد سازوکار اجرایی رفع فیلتر هم گفته است که در این خصوص دادستانی کل کشور باید درخواست هشت عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه را در دستور کار قرار دهد. اما ما موافق هستیم.

وزیر ارتباطات دی ماه سال گذشته نیز درباره اینکه بسیاری معتقد به رفع فیلتر توییتر هستند تا کاربران ایرانی بتوانند در فضای مجازی، نظرات خود را بیان کنند گفته بود که من موافق رفع فیلتر توییتر هستم.

او پیش‌تر اعلام کرده بود که مدت هاست در حال پیگیری رفع فیلتر است، اما امکان اجرایی شدن این کار از اختیار او خارج است و باید گروهی برای آن تصمیم بگیرند.

تصمیم‌گیری درباره فیلتر یا رفع فیلتر یک شبکه اجتماعی یا انواع دیگر اپلیکیشن‌ها در حیطه اختیارات شورای عالی فضای مجازی و کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این جلسات حق رای دارد. اما به تنهایی نمی‌تواند در این رابطه تصمیم بگیرد.

کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه در سال ۱۳۸۸ و در پی تصویب قانون جرایم رایانه‌ای در مجلس و با تایید شورای نگهبان شروع به کار کرده است و با داشتن دوازده عضو، زیر نظر مستقیم دادستانی به مساله فیلترینگ رسیدگی می‌کند.
فیلتر توئیتر برداشته می شود؟

رفع فیلتر توئیتر چقدر شانس دارد؟

در واقع این اولین بار نیست که وزارت ارتباطات برای رفع فیلتر توئیتر، نامه نگاری می‌کند. اواخر اردیبهشت ۹۷ هم شش وزیر و دو نماینده مجلس در نامه‌ای از دادستان کل کشور خواسته بودند که مساله رفع فیلتر توئیتر را در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه بررسی کنند.

این نامه به امضا بیشتر از نیمی از دوازده عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رسیده بود.

"محمدجواد آذری جهرمی"، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، "محمد بطحایی" وزیر اسبق آموزش و پرورش، "محمود علوی" وزیر اطلاعات، "علیرضا آوایی"، وزیر دادگستری، "منصور غلامی" وزیر علوم، "عباس صالحی" وزیر فرهنگ و ارشاد، "رمضانعلی سبحانی‌فر" نماینده سابق سبزوار و محمد کاظمی، نماینده سابق ملایر از امضاکنندگان این نامه بودند.

اما این نامه با واکنش قوه قضائیه رو به رو شد و اعلام کرد که این درخواست غیرقانونی در جلسه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه قابل مطرح کردن نیست.

عبدالصمد خرم آبادی، که آن زمان معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه بود این درخواست را غیرقانونی دانست و گفته بود که توئیتر به حکم قضایی فیلتر شده است و کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نمی‌تواند دستورات و احکام قضایی را نقض کند.

خرم آبادی همچنین تاکید کرده بود که دادستان کل ایران در نامه‌ای به طور رسمی غیرقانونی بودن درخواست وزیر ارتباطات را به او تذکر داده و اصرار بر این درخواست غیرقانونی و رسانه‌ای کردن مکرر آن جای تأمل دارد.
فیلتر توئیتر برداشته می شود؟
معاون وقت دادستان کل کشور در امور فضای مجازی گفته بود که "توییتر یک شبکه اجتماعی آمریکایی است که کنترل آن در اختیار دشمن می‌باشد. مدیران این شبکه در فتنه سال ۸۸ صرحتا از فتنه حمایت کردند. در حال حاضر نیز این شبکه حاوی میلیون‌ها محتوای مجرمانه است که وزارت ارتباطات به لحاظ فنی امکان پالایش حتی یک مصداق آنرا را ندارد. ".

اما حالا با تغییرات مدیریتی در ساختار قوه قضائیه، وزیر ارتباطات می‌خواهد یک بار دیگر شانس خود را برای رفع فیلتر توئیتر به کار بگیرد. البته در طول سال‌های گذشته نظر بخشی از مسئولان ارشد کشور در مورد این شبکه اجتماعی تغییر کرده است و بسیاری از آن‌ها نیز در این فضا فعالیت می‌کنند.

حتی برخی از مخالفان قدیمی شبکه‌های اجتماعی حالا به طیف مخالفان فیلتر آن‌ها پیوسته اند. در این رابطه کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در باره فیلتر توئیتر به این مسئله اشاره کرده بود که بسیاری از مسؤولان جمهوری اسلامی آن هم در رده‌های بالا در توئیتر حضور دارند و نظرات خود را بدون واسطه بیان می‌کنند و مردم هم بدون ترس و لکنت زبان در این فضا با آن‌ها سخن می‌گویند.

او همچنین گفته بود که "سوال این است، در فضایی که بسیاری از آقایان و خانم‌ها از راست و چپ در آن حضور دارند باید فیلتر باشد؟ "

جالب‌تر از همه استفاده تلویزیون از فضای توئیتر برای سنجش بازخورد‌های عمومی نسبت به یک اتفاق است که در طول سال‌های اخیر بسیار افزایش یافته است.

در حال حاضر مردم و بسیاری از قانونگذاران و مجریان قانون با استفاده از فیلترشکن در فضای توئیتر حضور دارند و به گفته آن‌ها توئیتر خود غیر قانونی است، اما استفاده از آن خلاف قانون نیست.

با این وجود با توجه به فشار‌های روز‌ها وهفته‌های اخیر برای فیلتر شدن اینستاگرام، بعید به نظر می‌رسد که رفع فیلتر توئیتر به این زودی‌ها انجام شود. با این حال باید منتظر نشست و دید که دادستانی کل کشور که متولی فیلترینگ است چه واکنشی به نامه وزیر ارتباطات نشان می‌دهد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید