اسپیس‌اکس؛ بالاخره راهی فضا شد

اسپیس‌اکس؛ بالاخره راهی فضا شد

طرح حضور هزاران ماهواره استارلینک در مدار پایینی زمین باعث نگرانی برخی از فضاشناسان شده است که می‌گویند این ماهواره‌ها باعث اختلال در دید آن‌ها خواهد شد و سرعت پیشرفت‌های علمی را کاهش خواهد داد.

کد خبر : ۸۶۰۲۶
بازدید : ۹۱۳۱
اسپیس‌اکس؛ بالاخره راهی فضا شد
پرتاب ماهواره استارلینک از پایگاه فضایی کیپ کاناورال آمریکا

شرکت اسپیس اکس جدیدترین گروه از ماهواره‌های استارلینک را با موفقیت به فضا فرستاد. ارسال ماهواره‌ها در روز یکشنبه از کیپ کاناورال در ایالت فلوریدا انجام شد و تعداد کل ماهواره‌های استارلینک در مدار پایینی زمین را به بیش از ۸۰۰ رساند؛ مجموعه‌ای که به اندازه کافی بزرگ است تا اینترنتی پرسرعت را به زمین بتاباند.

ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس اکس، گفت این شرکت بنا دارد طی چند سال آینده ده‌ها هزار ماهواره استارلینک را به مدار پایینی زمین بفرستد و شبکه‌ای ایجاد کند که قادر است اینترنت پرسرعت با پهنای باند اختصاصی را برای ۹۹ درصد از مناطق مسکونی زمین فراهم آورد.

تارنمای این شرکت نوشت: «با عملکردی که فاصله بسیاری با اینترنت ماهواره‌های سابق دارد، به اضافه بهره‌جویی از شبکه‌ای جهانی که به ساختار‌های روی زمین محدود نیست، استارلینک اینترنت پرسرعت با پهنای باند اختصاصی را برای مناطقی که دسترسی نامطمئن یا گران‌قیمتی دارند یا کلا به اینترنت دسترسی ندارند، فراهم می‌آورد.»

این شبکه همینک نیز در نقاطی از کانادا و شمال ایالات متحده در دسترس است و تعدادی از کاربران آن را آزمایش کرده‌اند.

امدادگران اضطراری ایالت واشنگتن، «هات‌اسپات»‌های اینترنت وای‌فای را با استفاده از شبکه استارلینک برای ساکنان شهر مالدن فراهم آوردند، چرا که اکثر این شهر طی آتش‌سوزی‌های ماه سپتامبر سوخت و ویران شد.

یک قبیله دورافتاده از بومیان امریکایی نیز با استفاده از اینترنت استارلینک توانستند به آموزش از راه دور دست یابند و در دوران شیوع بیماری جهان‌گستر ویروس کرونا ملاقات‌هایی مجازی با پزشکان داشته باشند. پیش‌تر در ماه جاری میلادی، ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس اکس، گفت بعد از ارسال ماهواره‌ها در ماه اکتبر، مناطق گسترده‌تری امکان استفاده آزمایشی از این اینترنت خواهند داشت.

او توییت کرد: «وقتی این ماهواره‌ها در موقعیت مشخص خود قرار بگیرند، قادر خواهیم بود امکان استفاده آزمایشی را در مناطق گسترده‌ای در شمال ایالات متحده و جنوب کانادا فراهم آوریم. کشور‌های دیگر هم، به محض آن که مجوز‌های قانونی دولت‌های آن‌ها را دریافت کنیم، به زودی به این فهرست اضافه خواهند شد.»

طرح حضور هزاران ماهواره استارلینک در مدار پایینی زمین باعث نگرانی برخی از فضاشناسان شده است که می‌گویند این ماهواره‌ها باعث اختلال در دید آن‌ها خواهد شد و سرعت پیشرفت‌های علمی را کاهش خواهد داد.

اسپیس اکس اکنون مشغول همکاری با رصدخانه‌ها و سازمان‌های فضاشناسی است تا راه‌هایی را برای کاهش تاثیر منفی ماهواره‌های خود پیدا کند. راه حل‌های احتمالی شامل رنگ‌آمیزی پایین ماهواره‌ها به رنگ مشکی و کج کردن سلول‌های خورشیدی نصب شده بر روی آن است که تا انعکاس نور خورشید را به حداقل رساند.

در ماه اوت، صد‌ها فضاشناس زیر گزارش کارگاه مجموعه اول ماهواره‌ها را امضا کردند که می‌گفت «هیچ ترکیبی از اقدامات اتخاذ شده نمی‌تواند به طور کامل جلو تاثیر این مجموعه از ماهواره‌ها را بر برنامه‌های علمی نسل‌های آینده بگیرد.»

این نگرانی‌ها باعث آهسته شدن روند ارسال ماهواره‌های استارلینک شده است، اما به هر حال گروه بعدی ماهواره‌ها قرار است در ۲۱ اکتبر به فضا ارسال شود.
منبع: ایندیپندنت
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید