تراژدی کرونا؛ داستان این‌ روزهای ایران

تراژدی کرونا؛ داستان این‌ روزهای ایران

متاسفانه در حالی طی نزدیک به هشت ماه ۳۳ هزار نفر از هموطنان‌مان را به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادیم که در جریان جنگ تحمیلی سالانه حدود ۳۰ هزار نفر از رزمندگان و هموطنان ما به شهادت می‌رسیدند.

کد خبر : ۸۶۳۹۱
بازدید : ۸۰۱۲
تراژدی کرونا؛ داستان این‌ روزهای ایران
تمام پیش‌بینی‌ها مبنی بر افزایش آمار مرگ‌های کرونایی در آبان ماه درست از آب درآمده است. حالا دیگر ارقام مرگ کرونایی عدد ۴۰۰ را پشت سر گذاشته و در سکوی ۴۱۵ نفر خودنمایی می‌کند. اگر روز‌های ۲۸ مهر و ۶ آبان به ترتیب با مرگ ۳۳۷ و ۳۴۶ نفر سیاه‌ترین روز‌های کرونایی کشور نام گرفته بودند، از جان باختن ۴۱۵ نفر در یک روز بر اثر ابتلا به ویروس کرونا باید به‌عنوان یک تراژدی یاد کرد.
تراژدی‌ای که حاصل بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی، عدم‌استفاده از ماسک و رعایت نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی است.
البته این تنها ایران نیست که با افزایش مرگ‌های روزانه دست و پنجه نرم می‌کند. آنطور که سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده موارد روزانه فوت ناشی از بیماری کووید-۱۹ در اروپا هم نسبت به هفته گذشته افزایش حدود ۴۰ درصدی داشته و رکورد هفتگی مبتلایان به کرونا در جهان شکسته شده است.

در ایران، اما بیش از نیمی از فوتی‌های روزانه کرونا مربوط به تهران است. به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نسبت تعداد فوتی‌ها به مبتلایان در کشور ما در مقایسه با سایر نقاط جهان بیشتر است.
رضا کرمی گفت: درحال حاضر بیش از نیمی از تعداد فوتی‌های روزانه کرونا در کشور مربوط به تهران است. وی ادامه داد: متاسفانه در حالی طی نزدیک به هشت ماه ۳۳ هزار نفر از هموطنان‌مان را به دلیل ابتلا به کرونا از دست دادیم که در جریان جنگ تحمیلی سالانه حدود ۳۰ هزار نفر از رزمندگان و هموطنان ما به شهادت می‌رسیدند.
رئیس ستاد بحران تهران در بخشی دیگر از سخنانش تاکید کرد که جدی تلقی نکردن این بیماری به‌زودی سبب تبدیل شدن آن به یک فاجعه بین‌المللی خواهد شد.

پیش‌بینی مرگ روزانه ۷۰۰ نفر
از سوی دیگر سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: میزان جمعیت کل بیماران کرونایی کشور با افزایش بیش از ۱۲۰ هزار نفر در یک ماه گذشته از ۴۲۵ هزار و ۴۸۱ نفر در شهریور به ۵۴۵ هزار و ۲۸۶ نفر در مهر رسید و اگر این روند ادامه یابد در آخر آبان جاری جمعیت مبتلایان ایران به بیش از ۷۰۰ هزار نفر می‌رسد.
به گزارش پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، محمدجواد دهقانی با تشریح تازه‌ترین اطلاعات سامانه نماگر کووید-۱۹ این پایگاه گفت: اطلاعات استخراج شده از این سامانه نشان می‌دهد میزان متوسط رشد روزانه مبتلایان کشور از ۵۹/ ۰ درصد در شهریور به ۸۴/ ۰ درصد در مهرماه افزایش یافت.
به گزارش «ایرنا»، دهقانی همچنین گفت: کل جمعیت بیماران در دنیا تا پایان مهرماه برابر با ۴۱ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۴۲۰ نفر است که ایران با ۵۴۵ هزار و ۲۸۶ نفر و سهم ۳۱/ ۱ درصد در جایگاه سیزدهم دنیا قرار دارد. آمریکا با سهم ۷۶/ ۲۰ درصد، هند با ۶۴/ ۱۸ و برزیل با ۸۵/ ۱۲ درصد در جایگاه‌های اول تا سوم قرار دارند.
وی ادامه داد: میزان کل فوتی‌های دنیا تا آخر مهرماه برابر با ۱۱ میلیون و ۱۳۰ هزار و ۶۸ نفر بود که ایران با ۳۱ هزار و ۳۴ نفر فوتی و سهم ۷۵/ ۲ درصدی در جایگاه دهم قرار دارد.
افزایش تعداد بیماران بدحال
در همین حال براساس آمار وزارت بهداشت طی ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۸۲۴ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شدند که از میان آن‌ها ۲ هزار و ۴۹۰ نفر بستری شدند. به این ترتیب نسبت فوتی‌های دیروز به مبتلایان ۱/ ۶ بود که نشان می‌دهد از هر ۱۰۰ مبتلا ۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
همچنین آمار روز گذشته وزارت بهداشت از افزایش میزان بیماران بدحال حکایت می‌کند. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ۵۰۱۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سیما سادات‌لاری همچنین گفت: مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به ۵۸۸ هزار و ۶۴۸ نفر رسید.
وی با اعلام جان‌باختن ۴۱۵ بیمار دیگر کووید-۱۹ گفت که مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۳۳ هزار و ۷۱۴ نفر رسیده است. او در عین حال گفت که تاکنون ۴۶۷ هزار و ۹۱۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.
تراژدی کرونا؛ داستان این‌ روزهای ایران
دلیل افزایش بی‌سابقه قربانیان کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه ضمن ابراز تاسف از ثبت رکورد جدید مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور، عبور شمار جان‌باختگان بیماری از مرز ۴۰۰ تن را حاصل افزایش بی‌سابقه موارد ابتلا و بستری در هفته‌های اخیر دانست. لاری افزود: ما در یک جنگ تمام‌عیار با کرونا هستیم و شرط اصلی چیره شدن بر بیماری و حل این چالش ملی و جهانی، تغییر در باور و رفتار تک‌تک مردم و مسوولان است.

استان‌های قرمز کرونایی
سخنگوی وزارت بهداشت درباره استان‌های در شرایط قرمز نیز گفت: تهران، اصفهان، قم، آذربایجان‌شرقی، خراسان‌جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان‌غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
وی ادامه داد: استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد هستند. در همین ارتباط روز گذشته رئیس دانشگاه علوم پزشکی مرکز استان هرمزگان گفت: استان هرمزگان به‌طور کلی در میان استان‌های کشور در وضعیت هشدار قرار دارد، اما شهر‌های بندرعباس، بستک و کیش وضعیت قرمز دارند.

ممانعت از ورود افراد بدون ماسک به بازار
در همین حال با توجه به وضعیت بحرانی تهران، معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت پایتخت با اشاره به اینکه گروه‌های مشاغل یک و دو در تهران همچنان فعالیت می‌کنند، گفت: بیش از ۲۰ هزار بازرسی تلفیقی انجام شده و بیش از ۹ هزار تذکر در زمینه عدم‌رعایت پروتکل‌ها داده شده است.
سرهنگ نادر مرادی افزود: بیش از ۱۰ مورد نیز روز سه‌شنبه پلمب شد که به مدت یک‌ماه اجازه فعالیت ندارند. این مراکز بیشتر مراکزی هستند که به‌صورت غیرقانونی فعالیت می‌کنند.
وی در گفتگو با «ایلنا» همچنین گفت: از تمام نمایندگانمان درخواست کرده‌ایم تا با همکاری نمایندگان وزارت بهداشت و همکاران ما در محل‌های پرتردد مانند بازار تهران، مجتمع‌های تجاری هم اطلاع‌رسانی لازم را داشته باشند و همچنین از ورود افراد فاقد ماسک جلوگیری کرده و به آن‌ها ماسک ارائه دهند.

جریمه خودرو‌های با دو سرنشین
همچنین سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس پایتخت اعلام کرد: تا امروز ۶ هزار و ۲۲ جریمه عدم‌استفاده از ماسک صادر شده است.
وی در گفتگو با خبرگزاری مهر افزود: ما فقط خودرویی که تک‌سرنشین باشد و راننده‌اش از ماسک استفاده نکرده باشد را جریمه نمی‌کنیم، ولی خودرو‌هایی که دو یا بیشتر سرنشین داشته باشند و ماسک نداشته باشند را حتما جریمه خواهیم کرد چرا که نمی‌توان جلوی هر خودرو را گرفت و این سوال را پرسید که «خانواده هستید یا خیر؟»

آخرین وضعیت واکسن ایرانی کرونا
همزمان روز گذشته سعید نمکی، وزیر بهداشت گفت: با ورود واکسن کرونای ایرانی به مرحله انسانی، تا اوایل سال آینده خبر خوش ساخت واکسن را به مردم خواهیم داد.

به گزارش «ایسنا»، وی گفت: این واکسن در سه مورد از حدود ۱۲ موردی که روی آن‌ها کار می‌شد به نتیجه خوبی رسیده است. خوشبختانه از هفته‌های آینده نیز وارد فاز انسانی آن خواهیم شد.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید