فرادید| روز گذشته سه فیلم دیگر که پیش از این در سینماههای مردمی اکران شده بود برای اصحاب رسانه در پردیس سینمایی ملت اکران شد.
به گزارش فرادید؛ روز گذشته با نمایش فیلم «امیر» به کارگردانی نیما اقلیما به عنوان یک فیلم اولی آغاز شد که با وجود بازی خوب میلاد کی مرام خیلی رضایت اهالی رسانه را به دست نیاورد. "امیر" در ژانر اجتماعی ساخته شده است و در خلاصه داستان آن آمده: یکی با کار، یکی با پول، یکی با زندگی، یکی هم با سیگار. همه خودشونو میکشن. فقط راهاشون فرق میکنه.
نکته اصلی در این فیلم فیلم شخصیت محور استفاده زیاد از سیگار است که که البته هر بار از سوی شخصیتی دیگر تذکر به سیگار نکشیدن داده میشود و این موضوع حتی در نشست پرسش و پاسخ فیلم هم مورد اشاره قرار گرفت.

اقلیما در پاسخ به انتقادی که از وجود بیش از حد سیگار در سکانسهای این فیلم شد توضیح داد: تلاشمان بر این بود که فیلمی ضد سیگار بسازیم، اما قطعاً برای گفتن این حرف باید سیگار را نشان میدادیم. فقط یک آدم سیگاری میداند که افراد چقدر درگیر آن میشوند و میخواستیم پیام دهیم که ترک آن سخت است، اما شدنی است.
در نشست خبری این فیلم نیما اقلیما، با تشکر از تلاشهای میلاد کیمرام دراین پروژه، گفت: من این شانس را داشتم که سال پیش در پشت صحنه یک فیلم با میلاد کیمرام آشنا شدم. ما یک سال سخت را کنار هم گذراندیم، با هم فکر میکردیم و با هم دنبال اسپانسر گشتیم و میلاد در این یک سال به خاطر اقلیما هیچ پروژهای را قبول نکرد.
او درباره هزینه تولید فیلم و نگاهش به گیشه گفت: فیلم را با هزینه بسیار کمی ساختیم، اما فروش فیلم برایمان مهم است. حرف من این است که ممکن است فیلم من درآمد پنج میلیاردی نداشته باشد، اما میتواند حداقل دو میلیارد فروش کند.
اقلیما درباره نگرانی از اکران عمومی این فیلم و استقبال مخاطب از آن، افزود: ما عادت کردهایم که در یک فیلم مخاطب را به هیجان آورده و از این طریق پول به دست بیاوریم، اما در این فیلم ما تلاش کردیم مخاطب سمت دیگری از خودش را ببینند. ما سایهای از یک مثلث عشقی یا خانواده پرتلاطم را ایجاد کردیم و میخواستیم که مخاطب را با تفکر و حس از سالن خارج کنیم.
نیما اقلیما با خبر دادن از این که فیلمنامه فیلم جدیدش آماده است، گفت: من همین جا اعلام میکنم که فیلمنامه فیلم بعدی من آماده است و نامش «شمال» است. قطعاً با همین تیم کار خواهم کرد و منتظر سرمایهگذار هستم. من با سینمای هنر و تجربه منافاتی ندارم.سحر دولتشاهی با فیلم امیر دومین نقش خود را در جشنواره امسال ایفا کرد. او در نقش دختری با بیماری عصبی ظاهر شد که به خوبی از پس این کار برآمده بود.
نیما اقلیما کارگردان امیر
سحر دولتشاهی بازیگر فیلم «امیر» نیز درباره علت پرکار بودن در جشنواره امسال و همچنین نقش خود در این فیلم، گفت: اولین مواجهه من با فیلمنامه برایم بسیار هیجانانگیز بود و بازی کردن در نقش کسی که تعادل روحی ندارد برایم بسیار جالب بود. البته ترجیح میدادم در نقش بزرگتر و اصلیتری بازی کنم، ولی این سناریو را دوست داشتم. من قانونی برای انتخاب تعداد فیلمهایی که بازی میکنم ندارم، ولی ترجیح میدهم سالی حداقل یک بار تئاتر بازی کنم. من برای این فیلم با چندین بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی صحبت کردم تا به ویژگیهای این افراد پی ببرم.
دومین فیلم روز چهارم جشنواره، یک فیلم کاملا کمدی بود به نام «خحالت نکش» از رضا مقصودی. داستان زندگی زن و شوهری را روایت میکند که با داشتن عروس، داماد و نوه، در سن میانسالی بچهدار میشوند. این اتفاق آن هم در روستایی کوچک که هیچ چیز از دید اهالی پنهان نمیماند، زن و شوهر را دچار اتفاقاتی کمیک و بامزه میکند. اتفاقاتی که در نهایت باعث جدال این دو با یکدیگر میشود و….
در این فیلم بخشهایی از سخنرانی ریس جمهور دولتهای نهم و دهم پخش شد که در آن به افزایش جمعیت اشاره میکرد و کل فیلم بر محوریت شعار «ما میتوانیم» او روایت میشد و یادآوری همان سخنان و شعارها باعث خنده زیاد تماشاگران شد. سیدجمال ساداتیان از اعضای هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر درباره فیلم «خجالت نکش» گفت: " طنز خیلی بامزهای دارد و به نظرم خیلی نو بود و تکههای سیاسی داشت و با رئیس جمهور قبلی مزاح کرده بود. طنز ملیح خوبی از آب درآمده است. "
رضا مقصودی درباره ساخت فیلم «خجالت نکش» گفت: "این فیلمنامه همان کاری بود که میخواستم حتما خودم آن را کارگردانی کنم به همین دلیل نگاه ویژهتری دخیل بود و انرژی مضاعفی صرف کردم تا بتوانم فیلمنامه کم نقصی را ارائه کنم. خوشبختانه توانایی بازیگران این امکان را به من داد که بتوانم هرچه در ذهن داشتم را از آنها طلب کنم. "
شبنم مقدمی درباره ایفای نقش در فیلم «خجالت نکش» گفت: "من از ایفای این نقش دلهره داشتم، چون به لحاظ شخصیتی بسیار با من متفاوت بود. از نظر سطح اجتماعی، سن و سال و ویژگیهای رفتاری نقشی بازی کردم که خیلی با من فاصله داشت. از آنجا که به لحاظ جغرافیای متفاوت بودیم سعی کردیم در بیان دیالوگ هم از آهنگ متفاوتی استفاده کنیم که مختص به شهر و محل خاصی نباشد. ما در تعامل با کارگردان گویش جدیدی خلق کردیم.
رضا مقصودی درباره بازی شبنم مقدمی گفت: "اگر قرار باشد سیمرغ به یکی از بخشهای این فیلم برسد امیدوارم برای شبنم مقدمی باشد، چون کارش را خیلی خوب انجام داده است. " در پاسخ به این سخن شبنم مقدمی نیز بیان کرد که من همین الان سیمرغم را گرفته ام.

اما سومین فیلم و پرحاشیهترین نشست خبری روز چهارم جشنواره به آخرین ساخته ابراهیم حاتمی کیا یعنی
"به وقت شام" ارتباط داشت که از ساختار سینمایی قابل توجهی برخوردار بود.
این فیلم، دومین نشست شلوغ جشنواره فیلم فجر پس از فیلم لانتوری بود که در یک نوبت صحبت زیاد عدهای در گوشه سالن باعت اعتراض حاتمی کیا شد. او البته در مقابل هر کدام از پرسشهای خبرنگاران علاوه بر دفاع از فیلم خود به پرسش کننده گفت که هرآنچه در باب مخالفت یا ایراد از فیلم گفته میشود نظر شخصی اوست به ویژه آنجا که یکی از خبرنگاران این پرسش را مطرح کرد که چرا نسل ما که با فیلمهای حاتمیکیا عاشق سینما شده در سالهای گذشته نمیتواند قهرمانهای او را باور کند و چرا گل درشت حرفهایش را میزند. این پرسش با تاکید حاتمی کیا مبنی بر طرح پرسش با اول شخص مفرد همراه بود و گفت: باید بگویی، من. نه ما...
حاتمی کیا در ابتدای این نشست سخنرانی خود را اینگونه آغاز کرد: فکر میکنم سال ۶۵ حدوداً ۳۱ سال پیش اولین فیلمم را ساختم که مصادف با عملیات کربلای پنج بود. من در تهران فیلم میساختم و به شدت به من سخت گذشت تا که فیلم تمام شد و به جبهه رفتم. من سرباز این نظام هستم و همچنان دلم برای بچههایی که جهاد میکنند میتپد. من یک سربازم و با اینکه در این دوران زندگی میکنم همچنان دلم برای آن زمان میتپد.
محمد خزایی تهیه کننده اثر در ابتدای سخنرانی خود گفت: من خوشحالم که اینجا نشسته ام و همه گروه تماماً فیلم را تقدیم به شهدای مدافع حرم کرده ایم. حاتمی کیا درباره جلوههای ویژه این فیلم تاکید کرد: این فیلم استطاعت سینمای ایران است. من افتخار میکنم که بچههای ایران این فیلم را بدون یک دلار هزینه ساختیم. بچههای ایرانی به قیمت طعنههایی که ممکن است بشنویم را با جان دل میپذیرم.
او همچنین نسبت به توقیف فیلم گزارش یک جشن خود گله کرد و گفت، که هنوز حاتمی کیا است، اما خجالت میکشد که جلوی پخش فیلمی مثل گزارش یک جشن گرفته شده است. وی در مورد شخصیت پردازی داعشیها در فیلم ادامه داد: من یک روز کل گروه را جمع کردم و اجبار کردم تا فیلمهای خشن سربریدن داعشیها را نگاه کنند. واقعیت این است که کلیت داعش به همین اندازه مبالغه آمیز است. من برای ساخت این فیلم محدودیتهای فراوانی داشتم. مظلومیت شهدای مدافع حرم همین که هیچ وقت نمیتوان از آنها به درستی صحبت کرد.

هادی حجازی فر درباره حضور خود در فیلم به وقت شام گفت: من پنج سال پیش به عنوان خبرنگار به این سالن میآمدم. خدا را شکر دوستان همواره امانت دار بوده اند. بین نداشتم و ندارم فرق بسیار وجود دارد. من به شدت برای ایفای این نقش میترسیدم، چون میترسیدم بازی من در فیلم ابراهیم حاتمی کیا ضربه بزند. بازی برای ابراهیم حاتمی کیا بزرگترین آرزوی من در سینما بود.
خزایی در مورد تولید فیلم به وقت شام تاکید کرد: من یکسال پیش با ابراهیم حاتمی کیا برنامه تولید را گذاشتیم و قرار بود فیلم به جشنواره فجر سال ۹۸ برسد، اما فیلم به صورت کاملاً جهادی ساخته شد. از دور همه فکر میکنند همه چیز برای ابراهیم حاتمی کیا آماده شده، اما به خدا که اینطور نبود. خیلی فیلمها در سینمای ایران با بودجههای هنگفت ساخته شدند و نتیجه نگرفتند.
حاتمی کیا گفت: من دوست داشتم فیلم به هر نحوی آماده شود. واقعاً چهار ماه برای فیلمی که ۲۴۰۰ پلان است کار بسیار سختی است. من تلاشم این بود که فیلم آماده شود. تصورم این است که وقتی از داعش حرفی هست این فیلمها باید ساخته شود. وقتی داعش به مجلس حمله کرد این مساله بیان شد که باید در مورد این مساله بهتر حرف زد.
وی افزود: شاید برخی مرا مسخره کنند که فیلم هالیوودی میسازی، اما بگذارید مسخره کنند، اما بدانید مساله مهم و اساسی امروز موضوع منطقه است. من سراغ سردار قاسم سلیمانی رفتم و گفتم که مرا به سخره میگیرند چرا در مورد داعش فیلم نمیسازی. گفتم که به من گفتند گمشو برو به سوریه و فیلم در مورد داعش بساز. به سردار سلیمانی گفتم چرا نمیگذاری بیاییم سوریه و فیلم بسازیم.
حاتمی کیا درباره حضور خود در شهر تدمور تصریح کرد: من برای این فیلم گفتم تا خودم آنجا نباشم فیلم را نمیسازم. من تا حد توانم در مورد این فیلم تحقیق کرده ام. من قبلاً در کشتی چهار ماه زندگی کرده ام، اما نمیتوانم بگویم حتماً در مورد سانچی فیلم میسازم، اما درباره آن فکر میکنم. من در زندگی حتی یکبار سر یک مرغ را نبردیم. در سکانس سر بریدن من به شدت تحت فشار بودم. سعی من این بود که فیلمی خشن نسازم، زیرا برای من داعش فقط یک گونه نیست. تمام شخصیتهای داستان به وقت شام ما به ازای بیرونی دارند و غلوشده نیستند.
در این نشست علاوه بر حضور دقایق پایانی دبیر جشنواره، فریدون جیرانی که هر شب ساعت ۲۳ برنامه اینترنتی ۳۵ را به صورت زنده اجرا میکند شرکت داشت.