برنامه‌های دولت برای صنایع کوچک

با ورود استارت‌آپ‌ها صنایع کوچک جایگاه ویژه‌ای پیدا کردند، کمترین معوقات بانکی مربوط به صنایع کوچک است و مخاطرات بانک‌ها برای پرداخت به SME‌ها کمتر است. وی افزود: تلاش می‌شود به موضوع صادرات‌گرا بودن واحد‌های کوچک و متوسط در دولت دوازدهم توجه جدی‌تر شود، جایزه صادراتی که از گردونه عملکرد اقتصادی خارج شده بود در سال ۹۷ احیا خواهد شد، همچنین ۱۵۰۰ میلیارد تومان منابع برای جوایز صادراتی به تصویب مجلس رسیده است.

کد خبر : ۵۱۱۶۹
بازدید : ۸۵۲
وزیر صنعت، معدن و تجارت برنامه‌های دولت دوازدهم برای صنایع کوچک را تشریح کرد. به‌گزارش سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، محمد شریعتمداری در همایش تقدیر از صادرکنندگان برتر صنایع کوچک گفت: در دولت دوازدهم به SMEها توجه ویژه‌ای خواهد شد؛ چرا که برای توسعه متوازن مدیون واحدهای کوچک هستیم. وی در ادامه اظهار کرد: از ۸۵ هزار واحد صنعتی کشور، بخش اعظمی صنایع کوچک و متوسط هستند و بیش از نیمی از آنها در شهرک‌های صنعتی استقرار دارند.
شریعتمداری افزود: امکان توجه بیشتر به واحدهای کوچک و متوسط به‌خاطر استقرار آنها در شهرک‌ها و نواحی صنعتی به خوبی فراهم است، این مهم باید مورد توجه و اهتمام قرار بگیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: موضوع صنایع کوچک بعد از ادغام سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی به‌محاق رفته و بیشتر وقت و توان صرف موضوع شهرک‌ها می‌شود. شریعتمداری تاکید کرد: واحدهای کوچک و متوسط با سرمایه‌گذاری کمتر نسبت به واحدهای بزرگتر تلاش برای اشتغال‌زایی بیشتر می‌کنند، در بسیاری از کشورهای دنیا بار سنگین توسعه بر دوش واحدهای کوچک اقتصادی است.
شریعتمداری افزود: با ورود استارت‌آپ‌ها صنایع کوچک جایگاه ویژه‌ای پیدا کردند، کمترین معوقات بانکی مربوط به صنایع کوچک است و مخاطرات بانک‌ها برای پرداخت به SME‌ها کمتر است. وی افزود: تلاش می‌شود به موضوع صادرات‌گرا بودن واحدهای کوچک و متوسط در دولت دوازدهم توجه جدی‌تر شود، جایزه صادراتی که از گردونه عملکرد اقتصادی خارج شده بود در سال ۹۷ احیا خواهد شد، همچنین ۱۵۰۰ میلیارد تومان منابع برای جوایز صادراتی به تصویب مجلس رسیده است.
متولی صنعت ادامه داد: ایجاد مشوق‌های ویژه برای ایجاد تنوع در محصولات صادراتی از اهداف ما است و در سال‌های گذشته به واحدهایی که برای اولین بار کالا صادر می‌کردند مشوق‌هایی در نظر گرفتیم. به‌گفته شریعتمداری، علاوه بر تنوع تولید، تنوع جغرافیای صادراتی نیز باید مورد اهمیت واقع شود، در سال‌های قبل این مهم در کشورهای آفریقایی انجام می‌شد که باید دوباره از سر گرفته شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: ۷۰ هزار میلیارد تومان منابع حاصل از فروش اموال و دارایی‌های ایدرو و ایمیدرو در دوره‌های پیشین بود که سال آینده ۹ هزار میلیارد تومان از این منابع به این سازمان‌های توسعه‌ای برای مشارکت با واحدهای دیگر داده می‌شود، اولویت این منابع واحدهای تولیدی صادرات‌گرای دانش‌بنیان است. شریعتمداری گفت: نوسازی صنعتی در سال ۹۷ در اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت است، یکی از مهمترین کارهای سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی توجه به نوسازی صنعتی در کشور است.

وی افزود: از کمک‌های فنی و اعتباری برای کاهش نرخ سود تسهیلات اعطایی به واحدهایی که می‌خواهند نوسازی کنند، استفاده می‌شود و امیدوارم سال آینده، سال رونق تولید برای همه واحدهای صنعتی و تولیدی باشد. در ادامه این همایش، معاون وزیر صنعت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این همایش گفت: بنگاه‌های کوچک و متوسط را باید به‌صورت مدیریت شده و در قالب هیات‌های تجاری به کشورهای هدف صادراتی ببریم.
مجتبی خسروتاج اظهار کرد: برای ماندن در صحنه و استفاده از همه پتانسیل‌ها باید همگان وارد عرصه شوند تا آنهایی که از دانش و ظرفیت و توان بیشتری برخوردارند فرصت ظهور و حضور پیدا کنند. وی ادامه داد: امیدواریم شبکه سامانه‌های راه‌اندازی شده برای موضوع صادرات بتواند پاسخگوی بنگاه‌ها و صادرکنندگان باشد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: شرکت‌های کوچک و متوسط برای سازمان توسعه تجارت دارای اهمیت هستند، بنابراین باید به بازیگران صحنه تجارت و صادرات توجه کرد. خسروتاج افزود: کلینیک‌های صادرات می‌توانند تاثیر خوبی داشته باشند، خوشه‌های صنعتی باید به سمت صادرات‌گرایی بروند، ارتباط و تعامل سازمان توسعه تجارت و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی نیز در این مورد راهگشا است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نیز در این گردهمایی گفت: اگر بتوانیم فقط ۳۰ درصد از تولیدات صنایع کوچک را صادر کنیم در سال آینده به رقم ۱۰ میلیارد دلار در صادرات صنایع کوچک دست خواهیم یافت. این هدف دور از دسترس نیست. صادق نجفی در ادامه اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد از صنایع کشور کوچک هستند، پس نیازمند توجه ویژه هستند.
وی با بیان اینکه سازمان ۳ برنامه برای توسعه صنایع کوچک دارد، گفت: مدیریت جهادی یکی از ۳ برنامه و اولین حرکت برای توسعه صادرات صنایع کوچک است، همه مردم و تولیدکنندگان برای رونق تولید و صادرات و استفاده از کالای داخلی باید در کنار هم قرار بگیرند. نجفی ادامه داد: اقتصاد کشور باید بزرگ شود، توان بزرگ شدن را داریم، این بزرگ شدن توسط صنایع کوچک می‌تواند اتفاق بیفتد، برای این مهم باید پیشران‌ها به صنایع کوچک متصل شوند. معاون وزیر صنعت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ادامه داد: در زمینه صادرات آموزش، حضور در نمایشگاه‌های مختلف و اعزام هیات‌های تجاری باید مدنظر قرار بگیرد، اولویت اول سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی توانمند کردن صنایع و واحدهای کوچک است. نجفی گفت: ایجاد، احیا و فعال کردن ۳۱ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در چهار سال آینده هدف‌گذاری شده است.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید