تحسین پیمان معادی، حمله به مهران مدیری

تحسین پیمان معادی، حمله به مهران مدیری

بسیاری از مخاطبان ومنتقدان، بازی پیمان معادی را تحسین و از مهران مدیری انتقاد کرده اند، البته انتقاد‌ها به مهران مدیری از سالن نمایش آغاز شد و تا نشست خبری این فیلم هم ادامه داشت. احمدی تهیه کننده فیلم "درخت گردو" در نشست خبری این فیلم، در پاسخ به سوالی مبنی بر دلیل انتخاب مهران مدیری و سابقه رابطه او در اول مارکت گفت: "این طور نیست او یکی از گزینه‌های اصلی ما بود و انتخابش هیچ ربطی به رابطه‌ای که با افتخار با او دارم ندارد. "

کد خبر : ۷۶۷۶۶
بازدید : ۵۵۹۴
تحسین پیمان معادی، حمله به مهران مدیری
فرادید | جشنواره فیلم فجر روی پله سی وهشتم به چهارمین روز خود رسید. روزی که پرسر وصداتر از روز‌های پیشین جشنواره بود، البته این سر وصدا‌ها به نام "درخت گردو" ساخته محمد حسین مهدویان ثبت شد. فیلم "آن شب" به کارگردانی «کوروش آهاری» و "دوزیست" به کارگردانی «برزو نیک نژاد» دو فیلم دیگر اکران شده در روز سه شنبه ۱۵ بهمن بودند.

به گزارش فرادید، بازتاب نمایش "درخت گردو" میان مخاطبان به اندازه‌ای بود که در لیست ۱۰ فیلم برتر آرای مردمی قرار گرفت. مردمی که برای دیدن درخت گردو رفته بودند، آخر سر با چشمان گریان از سالن نمایش خارج شدند.

"درخت گردو" روایت زندگی وَستا قادر در زمان جنگ تحمیلی است که درجریان بمباران شیمیایی سردشت، خانواده اش را از دست می‌دهد. قصه‌ای که نه تنها برای مردم سردشت بلکه برای مردم ایران هم آشنا بود. اما مهدویان به درستی و مهارت کارگردانی اش توانسته با یک قصه تکراری، یک فیلم استاندارد عرضه کند و حالا هم مورد استقبال منتقدان و مخاطبان قرار گرفته است.

صوفیا نصرالهی روزنامه نگار حوزه سینما در مورد " درخت گردو" نوشته است: "دیدن «درخت گردو» از مهدویان خیالم را راحت کرد که حالا می‌شود درباره‌ی سینمای مهدویان صحبت کرد. فیلم به فیلم تجربه‌های روایی‌اش را تغییر داده و در کارگردانی پخته‌تر شده است. در حالی که اکثر استعداد‌های سینمای ایران از روایت ملودرام می‌ترسند و تصور می‌کنند ملودرام ژانری است که نمی‌تواند توجه‌ها را جلب کند. در سال‌های اخیر ملودرام به جز در فیلم‌های فرهادی از سینمای ایران کم‌کم حذف شده است و حالا مهدویان یکی از بهترین ملودرام‌های تاریخ سینمای ایران را با پس‌زمینه‌ی جنگ ساخته است."

ایزد مهرآفرین روزنامه نگار ومنتقد سینما نیز در توئیترش نوشت: "یک شروع تکان دهنده و غافلگیر کننده که راه تنفسی در ادامه برای مخاطبش نمی‌گذارد و گریه و گریه پشت سر هم. از یک جای به بعد دیگه نمیشه به پرده سینما نگاه کرد. بی شک هیچ فیلمی در تاریخ سینمای ایران به این اندازه مخاطبش را دچار ماتم نکرده است. "

البته برخی هم خلاف این عقیده را دارند، آرش پارسا پور در سینماسینما نوشت: " او (مهدویان) در فیلم جدید خود که نام درخت گردو را یدک می‌کشد، فراموش کرده که باید اسانس درام را نیز به فیلم اضافه کند و قصه‌ای برای سوژه خود برای روایت داشته باشد. می‌توان ادعا کرد که مهدویان در کار جدید خود یک مستند را با چند بازیگر قدرتمند به تصویر کشیده و هیچ خلاقیتی برای روایت یک داستان جذاب در این موضوع رو نکرده و به سوژه تلخ و به شدت گزنده خود و تاثیر آن روی مخاطب بسنده کرده است. "

با این وجود بسیاری از مخاطبان و منتقدان، بازی پیمان معادی را تحسین و از مهران مدیری انتقاد کرده اند، البته انتقاد‌ها به مهران مدیری از سالن نمایش آغاز شد و تا نشست خبری این فیلم هم ادامه داشت.

احمدی تهیه کننده فیلم "درخت گردو" در نشست خبری این فیلم، در پاسخ به سوالی مبنی بر دلیل انتخاب مهران مدیری و سابقه رابطه او در اول مارکت گفت: "این طور نیست او یکی از گزینه‌های اصلی ما بود و انتخابش هیچ ربطی به رابطه‌ای که با افتخار با او دارم ندارد. "

اما مهران مدیری پاسخی به انتقادات نداد و بیشتر در مورد حضورش در زمان جنگ تحمیلی در سردشت و علاقه اش به مردم کُرد سخن گفت. در میان او سعی کرد با طنازی ارتباطی گرم با رسانه‌ها برقرار کند، ولی در نهایت انتقاد‌ها کم نشد.

محمد حسین مهدویان کارگردان فیلم "درخت گردو" نیز در این نشست گفت: "درست نیست که سینما سیاسی شود هنر و سینما فارغ از مسائل سیاسی است. در فیلم درخت گردو نشان دادیم می‌توان فیلمی ملی و وطن پرستانه ساخت و در عین حال نقد حاکمیت کرد یکی از مناطقی که می‌توان این گونه فیلم ساخت قطعا کردستان است. "

درخت گردو از فیلم‌های راه یافته به بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر است.
تحسین پیمان معادی، حمله به مهران مدیری

"آن شب" ساخته کوروش آهاری

«آن شب» نخستین فیلم بلند کوروش آهاری در ژانر وحشت و دومین اثر سینمایی اوست که فیلمنامه آن توسط او و میلاد جرموز نوشته شده است. ساخته جدید آهاری، درباره یک زوج ایرانی در آمریکاست که در یک هتل محبوس شده اند در حالی که نیرو‌های بیگانه‌ای آن‌ها را وادار می‌کنند که با راز‌هایی که از هم پنهان کرده اند روبه رو شوند.

فیلم "آن شب" نیز در روز چهارم نمایش داده شد. اما نشست خبری آن بدون حضور بازیگران این اثر برگزار شد. علت هم این بود که اکثر بازیگران این فیلم ساکن آمریکا بودند و امکان حضور در ایران را نداشتند. با این حال بیشترین نقدی که در نشست خبری مطرح شد، علت ساخت این فیلم در آمریکا بود.

برخی معتقد بودند که در ایران هم می‌شد این فیلم را ساخت. برخی هم به عدم حضور شهاب حسینی با توجه به جنجال اخیر و تحریم جشنواره اشاره کردند که عوامل فیلم در توضیح این موضوع گفتند که حسینی نتوانسته خودش را به نشست برساند.

آهاری کارگردان اثر، دراین باره گفت: " فیلمنامه داستان در فضای ایران نوشته شده بود، اما تصمیم گرفتیم به آمریکا منتقل‌اش کنیم. درواقع ما می‌خواستیم داستان یک زوج ایرانی را در آمریکا داشته باشیم و می‌خواستیم هنرمند ایرانی را در آمریکا ارج نهیم. این اثر در جشنواره سانتاباربارا هم پذیرفته شد و به دلیل نوع ساخت این فیلم در جدول فیلم‌های داخلی‌شان قرار گرفت و نه بین الملل. "

وی ادامه داد: " این فیلم را با این هدف ساختیم که بیننده جهانی داشته باشد و بتواند با آن ارتباط برقرار کند و این اتفاق هم افتاد. در سینمای آمریکا به هنرمندان ایرانی بها نمی‌دهند. ما می‌خواستیم به این مساله دامن بزنیم و از این فرصت استفاده کنیم تا هنرمند ایرانی ساکن در آمریکا را پررنگ‌تر کنیم. نسل جدید ایرانی‌های آمریکا دوست دارند به مردم خودشان ادای احترام کنند و البته ما می‌خواستیم چهره مردم ایران را در آمریکا نشان بدهیم که زندگی خیلی لوکسی ندارند. "

برخی هم به اقتباس "آن شب" از فیلم "شاینینگ" اشاره کردند، در این رابطه، جرموز فیلمنامه نویس این اثر هم درباره اقتباسی بودن فیلم گفت: "من هیچ پیش‌زمینه‌ای برای نوشتن فیلمنامه‌ای با این موضوع نداشتم، اما در ما چیز‌هایی رسوب کرده که در نوشتن ما تاثیر می‌گذارد. "

«آن شب» فیلمی از کمپانی ماموت پیکچرز است که با همکاری کمپانی سون اسکای اینترتینمنت ساخته شده است. الکس بروتو به همراه جفری الارد و شریل استارولاکیس تهیه کنندگی این فیلم را برعهده دارند. تری جرج (برنده جایزه اسکار) مشاور تهیه کننده فیلم است. محمد درمنش نیز تهیه کننده ایرانی این فیلم است.

شهاب حسینی، امیرعلی حسینی، آرمین مهر، گلبرگ خاوری و علی کوششی، در کنار لی لی ویکی، جرج مگوایر، الستر لیتم، مایکل گرم و جیا مورا ترکیب بازیگران ایرانی و خارجی این فیلم را تشکیل می‌دهند.
تحسین پیمان معادی، حمله به مهران مدیری

"دوزیست" به کارگردانی برزو نیک نژاد

"دوزیست" ماجرای دختری فراری ست که مدتی صیغه پسر جوانی بوده و حالا که باردار است و مدت صیغه هم تمام شده، پسرجوان از قبول مسئولیت شانه خالی کرده است. بیشتر مخاطبانی که به دیدن فیلم "دوزیست" رفته اند، این فیلم را متوسط ارزیابی کرده اند.

یک کاربر هم درباره این فیلم در توئیتر نوشته است: "دوزیست" فیلم متوسطی است که مدیومی جشنواره‌ای ندارد، اما قطعا یک قدم به جلو برای نیک نژاد است. یک درام اجتماعی معمولی که قرار از دوزیستی آدما بگه. "

برزو نیک نژاد در نشست خبری این فیلم گفت: " سعی کردم قصه مردانه تعریف کنم و معتقدم خانم‌ها در ایران در بعضی از قسمت‌های زندگی تحت جبر قرار می‌گیرند. اتفاقات مختلفی در کشور رخ می‌دهد که تاثیرش را روی آدم‌ها می‌گذارد، در سکانس اول فیلم گفته می‌شود زندگی شعبده بازی است و در پایان نشان می‌دهد که خیلی از اتفاقات زندگی ممکن است رخ ندهد و مثل شعبده بازی باشد. "

جواد عزتی، هادی حجازی‌فر، مانی حقیقی، سعید پورصمیمی و پژمان جمشیدی ترکیب اصلی بازیگران این فیلم را تشکیل می‌دهند.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید