پیامد‌های مثبت بحران کرونا

پیامد‌های مثبت بحران کرونا

برخی خبر‌های بد (خشونت خانگی یا خودکشی) ناشی از خانه‌نشینی به گوش می‌رسد، اما خبر‌های خوب کمتر به خبر تبدیل می‌شوند؛ در حالی که وجود دارند و بسیار گسترده هم هستند.

کد خبر : ۷۹۰۹۴
بازدید : ۶۲۴۹
پیامد‌های مثبت بحران کرونا
خبر خوبی که از جهان می‌رسد، کاهش آلودگی هوای شهر‌های بزرگ بوده است

در میان خرواری از خبر‌های بد در کشور‌هایی که با ویروس کرونا دارند دست و پنجه نرم می‌کنند، گهگاه خبر‌های مثبتی نیز به چشم می‌خورد که افراد و گروه‌های اجتماعی باید نسبت بدان‌ها مطلع شوند تا امید تلاش برای غلبه بر این بحران را از دست ندهند.
جوامع خانه‌نشین امروز، فقط با مرگ و کیسه‌های حامل اجساد و تعطیل کسب و کار‌ها و دوری اعضای خانواده‌های بزرگ از یکدیگر مواجه نیستند. در این نوشته، به چند پیامد مثبت بحران کرونا در جامعه امریکا اشاره می‌کنم و بعد، آن‌ها را در جامعه ایران نیز جست‌وجو می‌کنم:

۱. خالی شدن پناهگاه‌های حیوانات خانگی در برخی ایالات در امریکا
مردم امریکا سالانه حدود هفتاد میلیارد دلار (سال ۲۰۱۷) برای نگه‌داری از حیوانات خانگی صرف می‌کنند، اما با این حال حیواناتی هستند که مواظبت‌کنندگان خود را از دست می‌دهند یا قربانی خشونت می‌شوند، و شهرداری‌ها و نهاد‌های حامی حقوق حیوانات از آن‌ها نگه داری می‌کنند.
در دوران بحران کرونا هم به دلیل نیاز به همدم در شرایط خانه‌نشینی و نیز غمخواری برای این حیوانات، موجی از رجوع به پناهگاه‌ها و تقبل نگه‌داری از آن‌ها برخاسته است که برای فعالان نگهداری و رفتار مناسب با حیوانات خانگی، یک خبر بسیار خوب است.

۲. نزدیک شدن اعضای خانواده به یکدیگر
در شرایط عادی، به دلیل کارکردن هر دو والد و گسترش ابزار‌های الکترونیک، زمان گردهمایی اعضای خانواده و کنش و واکنش آن‌ها با همدیگر در جامعه امریکا نسبت به نسل‌های پیشین کاهش یافته است. در شرایط خانه‌نشینی اجباری، اعضای ده‌ها میلیون خانواده در امریکا، مثل صد‌ها میلیون خانواده در سراسر جهان، فرصت دارند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و روابط و پیوند‌های خود را محکم کنند.
برخی خبر‌های بد (خشونت خانگی یا خودکشی) ناشی از خانه‌نشینی به گوش می‌رسد، اما خبر‌های خوب کمتر به خبر تبدیل می‌شوند؛ در حالی که وجود دارند و بسیار گسترده هم هستند.

۳. کاهش چشمگیر آلودگی محیط زیست
در این شکی نیست که انسان‌ها (دست‌کم برخی از آن ها) عامل آلودگی و تخریب محیط زیست هستند. خانه‌نشینی و استفاده از پارک‌ها برای هواخوری و ورزش به شکل محدود، باعث شده است که همه کشور‌های صنعتی و در حال توسعه کره خاکی، شرایط پاکیزه‌تری را نسبت به گذشته تجربه کنند.
اگر بخشی از رفتار‌هایی که افراد در شرایط بحران در پیش گرفته‌اند (مثل دورکاری و کاهش سفر هوایی) تداوم یابد، تاثیرات این بحران بر محیط زیست پایدارتر خواهد بود. همچنین، تا سال‌ها بسیاری از افراد از سوار شدن بر کشتی‌های کروز پرهیز خواهند کرد که آن هم به آلودگی کمتر اقیانوس‌ها و دریا‌ها منجر خواهد شد.

۴. برانگیختن حس کار داوطلبانه و خیریه
روزانه هزاران خبر در مورد اختصاص منابع مالی، وقت، و تجهیزات پزشکی به بیمارستان ها، کمک غذایی به بانک‌های غذا و خانواده‌های کم‌درآمد، و اختصاص منابع به تحقیقات پزشکی منتشر می‌شود. هزاران نفر به رانندگان تریلی‌ها در جاده‌ها غذای مجانی تحویل داد ه‌اند. هزاران تارنما در دوران بحران در کشور‌های غربی برای تهیه و توزیع تجهیزات پزشکی تاسیس شد ه‌اند.
افراد از چاپگر‌های سه‌بعدی خود برای تولید تجهیزات حفاظتی استفاده می‌کنند و آن‌ها را رایگان در اختیار بیمارستان‌ها قرار می‌دهند. این رویداد‌ها در کشور‌های غربی مثل قارچ و سبزه‌های بهاری در حال شکوفایی هستند. صد‌ها هزار دلار فقط برای تهیه غذای کادر پزشکی به رایگان، از جانب افراد خیر اختصاص یافته است.

مردم امریکا در سال ۲۰۱۸ بیش از چهارصد میلیارد دلار صرف خیریه کردند. این رقم در سال ۲۰۲۰ حتما افزایش قابل توجهی خواهد داشت، چون چنین اقلامی، شامل رقم‌هایی در حدود ۱۰۰ میلیون دلار (بیل گیتس، فیس بوک)، ۴۰ میلیون دلار (مایکل بلومبرگ)، ۱۰ میلیون دلار (اپرا)، ۵ میلیون دلار (ریانا) و یک میلیون دلار (ده‌ها از سوی ده‌ها هنرمند مشهور و پرطرف‌دار و ورزشکار و بازیگر و مدیر باشگاه و چهره تلویزیونی) بوده است.
در حوزه داوطلبی نیز بیش از صد هزار کادر پزشکی بازنشسته و صد‌ها هزار داوطلب عادی، در ایالات متحده آمادگی خود را برای کمک در مقابله با شیوع ویروس و درمان بیماران اعلام کرد ه‌اند.

۵. کاهش مرگ و میر به دلایل دیگر
بیمارستان موقتی‌ای (با ۲۵۰۰ تختخواب) که در مرکز گردهمایی جاویتز در نیویورک وارد عمل شده بود، قرار نبود بیماران کرونایی را پذیرا شود، اما خالی ماند و بلافاصله به بیماران کرونایی اختصاص یافت. کشتی کامفورت نیز که برای بیماران عادی (نه مبتلا به ویروس کرونا) توسط دولت فدرال به شهر نیویورک فرستاده شد، در چند روز اول تنها ۲۰ بیمار مُراجع داشت.
این بدان معناست که جراحت ناشی از تصادفات رانندگی و دیگر بیماری‌های واگیر (مثل آنفلوآنزا) به شدت کاهش داشته است. ایالت نیویورک در شرایط عادی روزانه به طور متوسط حدود ۵۰۰ مرگ و میر دارد. خانه‌نشینی افراد، این رقم را به طرز چشم‌گیری کاهش داده است.
منبع: ایندیپندنت
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید