آیا قورت دادن آدامس خطرناک است؟

آیا قورت دادن آدامس خطرناک است؟

آیا قورت دادن آدامس خطرناک است؟ باید اعتراف کنیم باور‌ها غلط و شایعات زیادی درباره جویدن و بلعیدن آدامس در جامعه وجود دارد. به‌ویژه، درباره قورت دادن آدامس توسط بچه‌ها چیز‌هایی می‌شنویم که ترسناک هستند. مثلا، اگر بچه‌ای آدامسی را قورت بدهد؛ نفس تنگی می‌گیرد یا انسداد روده پیدا خواهد کرد.

کد خبر : ۸۱۶۹۵
بازدید : ۴۵۹۳
آیا قورت دادن آدامس خطرناک است؟
فرادید | برخی از مردم تصور می‌کنند قورت دادن و بلعیدن آدامس بسیار خطرناک است و اگر ناخواسته مرتکب این عمل شوند؛ دست به هر کاری می‌زنند تا آدامس بلعیده شده را بالا بیاورند.

باید اعتراف کنیم باور‌ها غلط و شایعات زیادی درباره جویدن و بلعیدن آدامس در جامعه وجود دارد. به‌ویژه، درباره قورت دادن آدامس توسط بچه‌ها چیز‌هایی می‌شنویم که ترسناک هستند. مثلا، اگر بچه‌ای آدامسی را قورت بدهد؛ نفس تنگی می‌گیرد یا انسداد روده پیدا خواهد کرد.

به طور کلی، نه به بزرگ‌تر‌ها و نه به کوچک‌تر توصیه نمی‌شود آدامسی که می‌جوند را قورت بدهند، ولی اگر این اتفاق سهوی بیفتد؛ نباید ترسید و جای نگرانی نیست.

بدن انسان نمی‌تواند آدامس را هضم کند. وقتی آدامس را قورت می‌دهید؛ به همان اندازه و شکل در بدن باقی می‌ماند تا حدودا پس از ۴۰ ساعت دفع شود. پس، آدامس هم یک خوردنی و خوراکی است و با قورت دادن آن هیچ اتفاقی در بدن ما نمی‌افتد.

اگر تکه بزرگی آدامس را قورت بدهیم؛ مثلا چند آدامس را با هم در دهان انداخته و جویده باشیم و حالا قورت‌شان دادن باشیم؛ احتمال انسداد روده وجود دارد و باید سریعا به پزشک مراجعه کنیم. ولی فراموش نکنید داریم درباره یک احتمال بسیار ضعیف صحبت می‌کنیم.

آیا بعد از قورت دادن آدامس مراجعه به پزشک نیاز است؟

قورت دادن آدامس نیازی به مراجعه به پزشک ندارد. همان‌طور که گفتیم، آدامس مثل خوراکی‌های دیگر در دستگاه گوارش حرکت می‌کند و دفع می‌شود.

قورت دادن تکه‌های بزرگ‌تر آدامس یا قورت دادن آدامسی که شیئی غیرقابل‌هضم به آن چسبیده باشد، خطرناک است و ممکن است باعث انسداد شود. در چنین مواقعی برای باز کردن مجرای گوارشی به عمل جراحی نیاز خواهد بود.

ازجمله نشانه‌های این انسداد می‌توان به درد در ناحیه شکم و نیز یبوست اشاره کرد. گاهی هم این نشانه‌ها با حالت تهوع و بالاآوردن همراه می‌شوند. اگر به انسداد مجرای گوارشی مشکوک هستید و چنین نشانه‌هایی می‌بینید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

آیا قورت دادن آدامس خطرناک است؟

آدامس از چه ترکیباتی درست شده است؟

تا پیش از آغاز جنگ جهانی دوم برای درست‌کردن آدامس از صمغ درختی به نام ساپودیلا استفاده می‌شد که بومیِ آمریکای مرکزی است. صمغ این درخت چیکل نام دارد و برای تهیهٔ آدامس، آن را با طعم‌دهنده‌های مختلف ترکیب می‌کردند.

امروزه اغلب آدامس‌ها را با پایهٔ آدامس (gum base) درست می‌کنند. پایهٔ آدامس ترکیبی است از پلیمرها، نرم‌سازها (پلاستی‌سایزر) و صمغ. این پایه را معمولا با نرم‌کننده‌های خوراکی، مواد نگه‌دارنده، شیرین‌کننده‌ها، رنگ‌ها و طعم‌دهنده‌ها ترکیب می‌کنند. اغلب آدامس‌ها روکشی پودرمانند یا سخت‌تر هم از جنس پلیول دارند. [پلیول نوعی کربوهیدرات شیرین‌کننده است که به‌جای شکر استفاده می‌شود.]

اطلاعات دقیق درباره ترکیبات و میزان مورداستفاده از هریک، جزء اطلاعات محرمانهٔ تولیدکنندگان است.

آیا جویدن آدامس سلامت کودکان را تهدید می‌کند؟

در حالت کلی، جویدن آدامس مشکلی برای سلامتی به وجود نمی‌آورد؛ البته بسیاری از متخصصان، شکر یا شیرین‌کننده‌های جایگزین استفاده‌شده در تهیه آدامس را انتخاب سالمی برای کودکان نمی‌دانند.

گذشته از این، تنها زمانی می‌توانیم اجازهٔ آدامس جویدن را به کودک بدهیم که متوجه شده باشد قورت دادن آدامس پس از جویدن اشتباه است و نباید این کار را انجام بدهد. آدامسی که کودک قورت می‌دهد ـ. مانند آنچه برای بزرگ‌سالان گفته شد ـ. از دستگاه گوارشش عبور می‌کند و بعد از مدتی دفع می‌شود. مسئله اینجاست که احتمال دارد کودک تکه‌های بزرگ‌تری از آدامس را قورت بدهد یا همراه با آن، شیء چسبیده شده‌ای را هم پایین بدهد و دچار انسداد مجرای گوارشی شود. این مسائل می‌توانند خطرساز شوند؛ پس حتما احتیاط کنید.

آیا قورت دادن آدامس خطرناک است؟

با قورت دادن آدامس چه اتفاقی می‌افتد؟

زمانی که آدامس می‌جویم زبان مولکول‌های بزرگ آدامس را توسط آنزیم‌های خود شکسته و تجزیه می‌کند، اما زمانی که به علت تمرکز نداشتن آدامس را قورت می‌دهید معده نمی‌تواند لاستیک موجود در آدامس را هضم کند و پس از گذشت یک یا دو روز آدامس مانند هر ماده خوراکی دیگر همان مسیر همیشگی را طی می‌کند و از طریق مدفوع از بدن دفع می‌شود.

کلام آخر

قورت دادن آدامس مسئله‌ای نیست که به‌خاطرش نگران شوید؛ چون همان‌طور که دیدید، مشکلی ایجاد نمی‌کند. تنها مسئلۀ دردسرساز مربوط به زمانی است که شما یا کودک‌تان تکه‌های بزرگ آدامس را در مدت‌زمانی کوتاه قورت داده باشید. در این صورت باید هرچه سریع‌تر به پزشک متخصص مراجعه کنید؛ چراکه در چنین مواقعی احتمال انسداد روده یا مجرای دستگاه گوارشی وجود دارد.

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید