
فرادید| روزهای گذشته بود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده در یک نشست مطبوعاتی حضور یافت، غافل از اینکه این نشست به جنجالی علیه او بدل خواهد شد. اما ماجرا از آنجا آغاز شد که ترامپ در نشست مطبوعاتی و در اقدامی عجیب پشت یک میز بسیار کوچک نشست و کنفرانس را ادامه داد. همین موضوع باعث شد تا بسیاری از کاربران آمریکایی این مسئله را دستمایه طنز خود کنند.
به گزارش فرادید، در این میان یکی از عکاسان خبری حاضر در نشست مطبوعاتی رئیس جمهور ایالات متحده، عکسی از زاویه نشستن ترامپ روی صندلی گرفت و در حساب کاربری توئیتر خود منتشر کرد. او طنزگونه نوشته بود که به نظر میرسد دونالد ترامپ از پوشک استفاده میکند.
گرچه او این مسئله را به طنز عنوان کرده بود، اما برخی از کاربران به بررسی دقیق این عکس پرداختند. برخی این نیز شوخی با ترامپ را ادامه دادند، به شکلی که هشتگ «دونالد پوشکی» و «میز کوچک» به ترند توئیتر بدل شد.
بخش دیگری از کاربران هم کاریکاتورهایی که در این رابطه منتشر شده و ترامپ را به شکلهای خندهدار و کودکانه به تصویر کشیده است را دست به دست کرده اند.
برخی دیگر از کاربران آمریکایی هم با انتشار عکس جنجالی ترامپ در نشست مطبوعاتی اش این گونه توصیف کرده اند که مردی کوچک، با مغزی کوچک، دستانی کوچک، میزی کوچک و زمان کمی که از ریاست جمهوریاش مانده است.
اما در این میان عدهای از کاربران به یقین رسیده اند که دونالد ترامپ از پوشک استفاده میکند. در همین حال برای این دسته از کاربران این سوال پیش آمده که دونالد ترامپ چرا در این سن و سال از پوشک استفاده میکند. در حالی که سن او هنوز به ۸۰ سال هم نرسیده است.

در این میان برخی از چهره های مشهور هالیوود هم کاربران آمریکایی را در این جنجال همراهی کرده اند. مارک همیل، بازیگر جنگ ستارگان هم در ادامه این جنجال در توییتی نوشت: "شاید اگر درست رفتار کنی، از دروغ گفتن برای تضعیف یک انتخابات منصفانه دست برداری و به جای ناله در مورد اینکه رفتار بدی باهات میشه به آنچه برای کشور خوب هست فکر کنی، دعوت خواهی شد که سر میز بزرگسالها بنشینی. "
اشاره همیل به گفته های دونالد ترامپ در باره ادعای تقلب گسترده از سوی دموکرات ها بود که تاکنون هیچ یک به اثبات نرسیده است.
البته در این بین برخی هم به طرفداری از ترامپ پرداخته و معتقد بوده اند که میز در نظرگرفته شده برای دونالد ترامپ عجلهای و بدون هماهنگی قبلی تهیه شده و نباید این گونه به او حمله کرد.
دونالد ترامپ تا ۵۰ روز دیگر در کاخ سفید حضور خواهد داشت و در اولین روز بهمن ماه باید مسئولیتش را به جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا تحویل بدهد. دونالد ترامپ در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری نتوانست رای الکترال لازم را به دست آورد و نتیجه را به دموکراتها واگذار کرد.
داغ شدن هشتگ «دونالد پوشکی»؛ حمله دونالد ترامپ به کاربران و توئیتر
پس از ترند شدن، هشتگ دونالد پوشکی و میز کوچک در توئیتر، دونالد ترامپ در صفحه توئیترش به کاربران و مسئولان این شبکه اجتماعی تاخت و نوشت: "توییتر در حال انتشار ترندهای کاملاً اشتباه است که مطلقاً هیچ ارتباطی با آنچه در جهان اتفاق میافتد، ندارند. آنها از خودشان در میآورند، فقط هم مطالب منفی را ترند میکنند. همان چیزی که در روز برای فاکسنیوز اتفاق میافتد، برای توییتر هم صادق است، آن هم تبعیض بزرگ محافظهکارانه! "
البته ترامپ از این ماجرا آنچنان خشمگین بود که به یک توئیت اکتفا نکرد و در ادامه هم نوشت: "بخش ۲۳۰ (مصونیت ناشران وبسایت از محتوای شخص ثالث) به خاطر اهداف امنیت ملی باید سریعاً لغو شود. ".
با وجود بالا گرفتن انتقاد جمهوری خواهان و دونالد ترامپ از توئیتر، تا این لحظه هیچ یک از مسئولان این شرکت به اعتراض آنها پاسخی نداده اند.
بخش ۲۳۰ قانون شایستگی در ارتباطات چه می گوید؟
بر اساس ماده ۲۳۰ قانون شایستگی در ارتباطات مصوب سال ۱۹۹۶، پلتفرمهای آنلاینی مانند فیسبوک، توئیتر و یوتیوب در برابر پستها و مطالب ارسالی کاربران خود مسئولیت ندارند و نباید به این علت مواخذه شوند. اما در سالهای اخیر این بخش از قانون یادشده به ابزاری برای شرکتهای فناوری برای عدم پذیرش مسئولیت در برابر محتوای نفرت پراکنی و زننده و مروج خشونت و ... مبدل شده است.
مدت هاست که جمهوری خواهان و دونالد ترامپ خواستار لغو بخش ۲۳۰ قانون شایستگی در ارتباطات هستند. آنها میگویند که این بخش به شرکتهای شبکههای اجتماعی اجازه میدهد که علیه محتوای محافظهکارانه در وبسایتهایشان تبعیض قائل شوند، در حالی که معمولاً چنین محتوایی تقویت میشود.
پیش از این بارها، مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس بوک و جک دورسی، مدیرعامل توئیتر به مجلس سنا فراخوانده شده اند تا در مورد این بخش از قانون شایستگی در ارتباطات مورد پرسش قرار گیرند.
البته اعتراض به این قانون سابقهای طولانی دارد و ماجرای آن به پیش از دولت دونالد ترامپ برمی گردد.
در طول سالهای اخیر که شبکههای اجتماعی میان مردم جهان نفوذ بی سابقهای داشته است، با توجه به تشدید سوءاستفاده برخی کاربران و نیز دولتها از شبکههای اجتماعی برای انتشار اخبار و مطالب دروغ و شایعات متنوع سیاسی، اجتماعی و بهداشتی، برخی ناظران به این نتیجه رسیده اند که باید در قانون یادشده بازنگری شود و ماده ۲۳۰ قانون یادشده حتماً تغییر کند.