امگا ۳ و خطرات و مزایای آن

امگا ۳ و خطرات و مزایای آن

مصرف امگا ۳ موجب بهبود توان ذهنی و حافظه و جلوگیری از پیری زودرس می‌شود. نکته مهم این است که امگا ۳ و امگا ۶ هم‌زمان باید به مصرف بدن برسند و در حالت متعادل قرار داشته باشند. نسبت ایده‌آل امگا‌۶ به امگا‌۳ باید ۱ به ۱ و در بیشترین حالت ۴ به ۱ باشد، اما متأسفانه این مقدار در افراد جامعه بین ۱ به ۱۱ تا ۱ به ۳۰ است! این یعنی مصرف امگا ۶ در بعضی موارد به ۳۰ برابر امگا ۳ می‌رسد. امگا‌۳ خاصیت ضد انعقادی دارد، ولی امگا‌۶ انعقاد خون را افزایش می‌دهد.

کد خبر : ۸۹۲۹۲
بازدید : ۵۴۱۳
حتماً شما تابه‌حال اسم امگا ۳ به گوشتان خورده است، ماده‌ای که گاهی به‌صورت قرص هم تجویز می‌شود و برای بدن ضروری است. اما امگا ۳ چیست و چه ضرورتی برای بدن ما دارد. امگا ۳ یا اسید لینولنیک امگا ۳ یکی از اسید‌های چرب ضروری برای بدن است که در ساختار برخی از چربی‌ها وجود دارد. این اسید‌های چرب را از آن جهت ضروری نامیدند که برای ادامه کار بدن ضروری است، اما بدن انسان نمی‌تواند آن را تولید کند. به همین دلیل این اسید‌های چرب باید از طریق غذا یا مکمل‌ها تأمین شود.

امگا ۳ و خطرات و مزایای آن
مصرف امگا ۳ موجب بهبود توان ذهنی و حافظه و جلوگیری از پیری زودرس می‌شود. نکته مهم این است که امگا ۳ و امگا ۶ هم‌زمان باید به مصرف بدن برسند و در حالت متعادل قرار داشته باشند. نسبت ایده‌آل امگا‌۶ به امگا‌۳ باید ۱ به ۱ و در بیشترین حالت ۴ به ۱ باشد، اما متأسفانه این مقدار در افراد جامعه بین ۱ به ۱۱ تا ۱ به ۳۰ است! این یعنی مصرف امگا ۶ در بعضی موارد به ۳۰ برابر امگا ۳ می‌رسد. امگا‌۳ خاصیت ضد انعقادی دارد، ولی امگا‌۶ انعقاد خون را افزایش می‌دهد.

به همین دلیل شما مشاهده می‌کنید که قرص امگا ۳ به صورت عمومی برای بسیاری تجویز می‌شود و بسیاری سرخود و بدون مشورت پزشک نیز دست به مصرف آن می‌زنند. در گام اول به علت فراوانی کمبود امگا ۳ این کار مشکل خاصی ندارد، اما در صورت معکوس شدن این تعادل ممکن است عواقب جدی در انتظار مصرف کنندگان بیش از حد امگا ۳ باشد.

امگا ۳ در ماهی‌های روغنی مثل ماهی آزاد و قزل‌آلا همچنین در کنجد، دانه کتان و گردو یافت می‌شود. روغن سویا و روغن آفتاب‌گردان نیز هر دو اسید چرب برشمرده هستند. کمبود امگا ۳ آن‌چنان شایع است که بعضی محصولات خوراکی امگا ۳ را به‌عنوان ارزش افزوده خود به مخاطب و مشتری ارائه می‌کنند.
امگا ۳ و خطرات و مزایای آن
اما فواید امگا 3 چیست؟ پیشگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی، مانع لخته شدن خون، رشد سلول‌های مغزی، جلوگیری از پیدایش و پیشروی سرطان، افزایش تراکم استخوان، پیشگیری از بیماری‌های روحی و افسردگی، پیشگیری از آلزایمر و در مجموع جوان حفظ کردن مغز از ویژگی‌ها و فواید امگا ۳ است.

جالب است بدانید که روغن ماهی به عنوان یک روش درمانی برای ایدز مورد بررسی قرار گرفته است. این روغن یک از منابع سرشار طبیعی امگا ۳ است. با این همه برای اثبات این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز است.

خشکی پوست، بی‌خوابی، خستگی، ضعف تمرکز، شکنندگی ناخن، درد مفاصل و اختلال در رشد نیز از جمله آسیب‌های کمبود امگا ۳ است که باید جدی گرفته شود.

با این همه باید مراقب باشید و در دام خود تجویزی امگا ۳ نیافتید، چون مصرف بیش از حد قرص‌های امگا ۳ نیز آسیب‌های خاص خود را در پی دارد. تغییر سطوح قند خون یکی عوارض جدی مصر بیش از حد امگا ۳ است، بنابراین در صورت ابتلا به دیابت یا استفاده از گیاهان دارویی و قرص‌ها مرتبط با قند خون حتماً با پزشک خود مشورت کنید. به جز این مسئله، برخلاف تصور رایج مصرف بیش از حد امگا ۳ می‌تواند خطر ابتلا به نوع خطرناک سرطان پروستات را تا ۷۰ درصد افزایش دهد.

خوردن قرص ویتامین دی هم اهمیت بسیار مهمی را داراست، اما چه ساعتی قرص ویتامین دی بخوریم ؟ برای این موضوع کلیک کنید.

جذب بیش از حد روغن ماهی که امگا ۳ دارد نیز می‌تواند منجر به واکنش‌های آلرژیکی مثل خارش، خس‌خس یا سرفه خشک شود و همچنین ضعف سیستم ایمنی کودکان شود. به جز این مصرف بیش از حد امگا ۳ در رژیم غذایی برای مادران باردار و کودکان آنان می‌تواند خطرناک باشد و آسیب‌های جبران‌ناپذیری روی حافظه، توانایی‌های شنوایی، مهارت‌ها و بینایی نوزاد به جا بگذارد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید