شرایط بدن بعد از مصرف غذا‌های کنسروی

شرایط بدن بعد از مصرف غذا‌های کنسروی

برخی غذا‌های کنسروی ممکن است فواید سلامت مختلفی را ارائه کنند، در شرایطی که برخی دیگر به واسطه محتوای شکر و نمک زیاد خود که برای افزایش طول عمر و بهبود عطر و طعم به آن‌ها اضافه شده اند، ممکن است بهترین انتخاب برای مصرف نباشند.
کد خبر: ۸۹۸۸۱
بازدید : ۹۴۳۰
۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۴
مضرات انواع کنسرو برای بدن
 

غذا‌های کنسروی گزینه‌ای راحت و مقرون به صرفه برای افزودن مواد مغذی به یک رژیم غذایی هستند. تقریبا هر نوع از سبزیجات و میوه به شکل کنسروی در دسترس هستند، اما همه غذا‌های کنسروی با هم یکسان نیستند. بر همین اساس است که توجه به عوارض جانبی که پس از مصرف این محصولات می‌تواند شکل بگیرد، اهمیت دارد.

برخی غذا‌های کنسروی ممکن است فواید سلامت مختلفی را ارائه کنند، در شرایطی که برخی دیگر به واسطه محتوای شکر و نمک زیاد خود که برای افزایش طول عمر و بهبود عطر و طعم به آن‌ها اضافه شده اند، ممکن است بهترین انتخاب برای مصرف نباشند.

محصولات کنسروی ممکن است قلب شما را زیر فشار قرار دهند

غذا‌های کنسروی می‌توانند منبع خوبی از مواد مغذی مختلف باشند، اما حتی بدون افزودن نمک به آنها، این محصولات می‌توانند منبعی از سدیم اضافه در نظر گرفته شوند. به گفته مگان بیرد متخصص تغذیه، بسیاری از غذا‌های کنسروی حاوی سدیم اضافه هستند تا به حفظ و نگهداری آن‌ها طی فرآیند تولید کمک شود.
 
این سدیم اضافه می‌تواند موجب آثار سلامت منفی، به ویژه برای افرادی شود که به فشار خون بالا یا بیماری قلبی مبتلا هستند.

مصرف نمک اضافه زمانی که به بیماری‌های قلبی مبتلا هستید، ممکن است علائم و روند بیماری را تشدید کند. اگر قصد دارید میزان مصرف نمک خود را کنترل کرده و ترجیح می‌دهید از سبزیجات و لوبیا‌ها کنسروی استفاده کنید، شستشوی آن‌ها با آب پیش از مصرف بهترین گزینه است. انجام این کار می‌تواند به کاهش محتوای نمک غذای کنسروی کمک کند و آن‌ها را به گزینه‌ای کمی سالم‌تر تبدیل کند.

بدن شما تازه‌ترین محصول را دریافت می‌کند

انتخاب محصولات تازه در سوپرمارکت گاهی اوقات می‌تواند گمراه کننده باشد. ممکن است محصول پیش از رسیدن کامل برداشت می‌شود تا پیش از عرضه در فروشگاه دچار فساد نشود، یا این احتمال وجود دارد که مدت زیادی در فروشگاه باقی مانده باشد. در مقابل، برای تهیه کنسرو از محصولات کاملا رسیده استفاده می‌شود، زیرا نگرانی کمتری درباره فاسد شدن آن‌ها وجود دارد.

محصولات کنسروی حاوی مواد نگهدارنده بیشتری هستند

یکی از فواید اصلی غذا‌های کنسروی امکان نگهداری آن‌ها برای مدت زمانی طولانی است. محصولاتی با ماندگاری بالا مفید هستند، زیرا می‌توانند به کاهش ضایعات غذایی کمک کنند، اما برای افزایش طول عمر غذا‌های کنسروی مواد نگهدارنده بیشتری نیز به آن‌ها اضافه می‌شود.
 
به گفته جوی کوین متخصص تغذیه، بررسی این که کدام غذا‌های کنسروی از نظر مواد نگهدارنده موجود در آن‌ها سالم‌تر از دیگران هستند، اهمیت دارد.

محصولاتی که حاوی سدیم کمتر یا فاقد شکر افزوده هستند را انتخاب کنید. میوه‌ها باید در آب خود و نه شربت کنسرو شده باشند و ماهی و مرغ کنسروی در صورتی که فاقد روغن باشند، گزینه‌های سالم‌تری خواهند بود.
 
کنسروها حاوی مواد نگهدارنده هستند

محصولات کنسروی می‌توانند به مشکلات سلامت منجر شوند

تولید کنسرو مواد غذایی فرآیندی پیچیده است که اجازه می‌دهد مواد غذایی تازه چیده شده برای چندین ماه و حتی در برخی موارد تا یک سال یا بیشتر بخش قابل توجهی از مواد مغذی خود را حفظ کنند. کنسرو کردن شامل چندین مرحله می‌شود و به گفته ردا المردی متخصص تغذیه، یک مرحله شامل بیسفنول A، ماده‌ای شیمیایی موجود در دیواره داخلی قوطی کنسرو می‌شود.

مقادیر کم از این ماده می‌تواند وارد غذا شده و بدن انسان را در معرض بیماری‌های خطرناکی مانند دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، سرطان پستان، سرطان پروستات، و نقائص مادرزادی قرار دهد.

آنتی اکسیدان‌های بیشتری دریافت می‌کند

گاهی اوقات فرآیند کنسرو کردن مواد غذایی می‌تواند موجب از بین رفتن برخی مواد مغذی مانند ویتامین C شود که یک ویتامین محلول در آب است. از سوی دیگر، تراکم برخی مواد مغذی مانند لیکوپن به واسطه فرآیند کنسرو کردن می‌تواند افزایش یابد. لیکوپن یک ماده مغذی با خواص آنتی اکسیدانی است که در مواد غذایی مانند گوجه فرنگی وجود دارد.

به گفته دکتر استیسی استفنسن، بنیانگذار و مدیرعامل وایبرنت داک، گوجه فرنگی کنسروی از محتوای لیکوپن بیشتری نسبت به گوجه فرنگی تازه برخوردار است و این آنتی اکسیدان قدرتمند می‌تواند به کاهش خطر سرطان و بیماری قلبی کمک کند.

ممکن است در معرض باکتری‌های خطرناک قرار بگیرید

احتمال بروز این اتفاق کم است، اما در برخی موارد، مصرف غذای کنسروی که به خوبی پردازش نشده است می‌تواند فرد را با باکتری خطرناکی به نام کلستریدیوم بوتولینوم آلوده کند.

مصرف غذای آلوده به این باکتری می‌تواند موجب بوتولیسم شود که در صورت عدم درمان، این بیماری جدی می‌تواند به فلج و مرگ منجر شود.

امکان لذت بردن از محصولات خارج از فصل وجود دارد

برخی محصولات در فصلی خاص روانه بازار می‌شوند و در دیگر ماه‌های سال به صورت تازه در دسترس نیستند. اما به لطف کنسروها، شما می‌توانید در تمام طول سال به انواع مختلف مواد غذایی دسترسی داشته باشید و بدون در نظر گرفتن فصلی که در آن قرار دارید از عطر و طعم آن‌ها لذت ببرید.
برچسب ها: سلامت بدن
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
از میان اخبار
نگاه
تازه‌‌ترین عناوین