چرا چین گرفتار موج دوم کرونا نشد؟

چرا چین گرفتار موج دوم کرونا نشد؟

محدودیت‌های شدید و توانایی کنترل رعایت بدون، چون و چرا آن‌ها شرط مهم موفقیت است. با این وجود، عامل مهم دیگر همبستگی عمومی و انضباط مردم است. چینی‌ها به پیروی از همه دستورات عادت کرده و به مقامات رسمی اعتماد می‌کنند.

کد خبر : ۸۵۷۰۷
بازدید : ۵۲۳۱
چرا چین گرفتار موج دوم کرونا نشد؟
از ژانویه سال گذشته میلادی ۸۰ هزار نفر در کشوری با جمعیت ۱.۵ میلیارد نفر آلوده شده اند و ۴.۷ هزار نفر فوت کرده اند. در ماه‌های اخیر، اوضاع در چین تقریباً عادی بوده است. در ماه ژوئن سال جاری، شورای دولتی جمهوری خلق چین کتاب سفید تحت عنوان "مبارزه با کوود-۱۹. چین در عمل" را منتشر کرد.
در آن ۱۲۶ نکته از استراتژی مقابله با ویروس کرونا تشریح شده است. یک ماه برای مرحله اول - محلی سازی اپیدمی در ووهان، دو ماه برای مرحله دوم - به حداقل رساندن موارد جدید ابتلا و سه ماه برای مرحله سوم - اخراج ویروس از شهر مصرف شد. دولت اطمینان دارد که عامل اصلی موفقیت نظم و انسجام شهروندان است.
همزمان، رسانه‌های دولتی تأکید می‌کنند: "تقابل چین با این بیماری همه گیر، رهبری محکم علمی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و رفیق شی جین پینگ را نشان می‌دهد. پیروزی هم اینک جشن گرفته شده است. در اوایل سپتامبر، شی جین پینگ شخصاً در خانه مجلس خلق در پکن به قهرمانان نبرد علیه کوید- ۱۹ مدال اهدا کرد.

مرکز همه گیری در ابتدای سال میلادی ووهان چند میلیونی بود. در پایان ژانویه قرنطینه سختی در ووهان برقرار شد، حمل و نقل عمومی متوقف گردید، ده میلیون نفر در خانه حبس شدند، پزشکان مناطق دیگر به آن شهر منتقل شدند و چند بیمارستان صحرایی مجهز شدند؛ و در تاریخ ۲۶ آوریل، بیمارستان‌های ووهان کلیه بیماران شفا یافته کرونا را مرخص کردند. هنوز شیوع‌های جداگانه‌ای در کشور وجود داشت، اما به سرعت کنترل شدند.
بعضی از استان‌ها حتی به اندازه گیری دما در مکان‌های عمومی و کنترل رژیم پوشیدن ماسک اکتفا کردند. کنترل دقیق کسانی که از خارج می‌رسند برقرار شده است. بسیاری از هتل‌ها به محل‌های انزوا تبدیل شده اند.

تیمور اوماروف مشاور مرکز کارنگی مسکو در گفتگو با خبرگزاری نووستی تأکید می‌کند: چنین سرعت و کارآیی با این واقعیت توضیح می‌شود که چینی‌ها پیشتر تجربه اپیدمی‌های قبلی ویروس سارس را داشته اند: "آن‌ها می‌دانستند که در این موارد چه کار کنند. "
در صورت تکرار شیوع، شهر‌ها، مناطق خاص و حتی مجتمع‌های مسکونی بلافاصله بسته می‌شدند. رهبران محلی که ویروس را از دست داده بودند از پست‌های خود برکنار می‌شدند؛ و البته تست‌های گسترده انجام می‌شد. در ووهان، کل جمعیت در طول ده روز تست شد و با استفاده از روش‌های مختلف، برخی از آن‌ها چندین بار تست شدند. "
در اپلیکیشن‌های معروف چینی، کد‌های به اصطلاح بهداشتی ظاهر شده است که با استفاده از آن‌ها توانستند خطر عفونت و تماس احتمالی با ناقلین عفونت را ارزیابی کنند. برای کشف افرادی که رژیم ماسک یا قرنطینه را نقض کرده اند از دوربین‌های مداربسته استفاده شده است.
محدودیت‌های شدید و توانایی کنترل رعایت بدون، چون و چرا آن‌ها شرط مهم موفقیت است. با این وجود، عامل مهم دیگر همبستگی عمومی و انضباط مردم است. چینی‌ها به پیروی از همه دستورات عادت کرده و به مقامات رسمی اعتماد می‌کنند.

هفته اول اکتبر روز‌های تعطیل به مناسبت روز جمهوری خلق چین است. تعطیلات دولتی همزمان با تعطیلات سنتی اواسط پاییز است. وزارت فرهنگ و گردشگری اعلام کرد که ۴۲۵ میلیون نفر در روز‌های اول ماه اکتبر سفر کردند که تنها ۱.۲ میلیون نفر کمتر از سال گذشته است. میزان بازدید از مکان‌های معروف گردشگری ۷۵ درصد است.
صنعت گردشگری در آخر هفته اکتبر ۳۱۲ میلیارد یوان (۴۵.۹ میلیارد دلار) درآمد کسب کرده است. سینما‌ها نیز جان گرفتند. از اول اکتبر تا ۴ اکتبر ۶۲.۴ میلیون نفر از مردم چین فیلم‌های جدید را تماشا کرده اند. پلیس مسلح از ۳۰ سپتامبر برای حفظ نظم عمومی در میان مردم در خیابان ساحلی Wai tai در شانگ‌های مشغول انجام وظیفه است.
یکی از ساکنان شانگ‌های ولادیسلاو گازین به ریا نووستی گفت: "تقریباً تمام محدودیت‌ها برداشته شده است. فقط در مترو، در وسایل نقلیه عمومی، در موسسات دولتی نمی‌توانید بدون ماسک باشید، این دقیقاً کنترل می‌شود.
آن‌ها همچنین ترک شانگ‌های را برای کارکنان آموزش و پرورش توصیه نمی‌کنند، در غیر این صورت این افراد برای ۱۴ روز قرنطینه می‌شوند. ولادیسلاو معتقد است که آمار رسمی قابل اعتماد است: "زندگی به روال معمول خود بازگشته است و در مراکز درمانی مانند زمستان هیچ صف وجود ندارد.
هیچ ویدئو، عکس یا سایر اطلاعات در اینترنت وجود ندارد که نشان دهد مقامات این ارقام را دست کم می‌گیرند. چینی‌ها اقدامات احتیاطی را بسیار جدی می‌گیرند.

در سایر شهر‌های بزرگ نیز وضعیت به همین منوال است. در پکن رژیم ماسک را رعایت می‌کنند. در کل همه چیز بسیار آرام است. ظاهراً هیچ شیوع جدیدی وجود ندارد. چینی‌ها زود نگران می‌شوند و بلافاصله شروع به بحث در این باره می‌کنند. اگر شاخص‌ها دست کم گرفته شده ند، خیلی زیاد نیست.

تیمور اوماروف معتقد است که نباید کاملاً به داده‌های مقامات چینی اعتماد کرد. وی گفت: "آن‌ها چندین بار روش شمارش موارد جدید ابتلا و مرگ را تغییر دادند، برای مدت طولانی عفونت‌های بدون علایم را در نظر نگرفتند. اما به نظر می‌رسد که حالا اوضاع پایدار و با ثبات است، قطعاً هیچ شیوع بزرگی وجود ندارد، پنهان کردن چیزی لازم نیست. "

در همین حال، در چین، مرحله سوم آزمایشات بالینی واکسن کرونا ویروس توسط شرکت‌های محلی CanSino Biologics، Sinovac Biotech و Sinopharm آغاز شده است. از اواخر ماه ژوئیه، صد‌ها هزار کارگر در شرکت‌های دارای اهمیت حیاتی کشور واکسینه شده اند.
ناظران انتظار دارند واکسن قابل دسترس عموم طی هفته‌های آینده به مراکز درمانی برسد. پنجمین جلسه عمومی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین از ۲۶ تا ۲۹ اکتبر در پکن برگزار می‌شود. مقامات نباید اجازه بدهند ویروس جدید چنین حادثه مهم سیاسی را تحت شعاع قرار دهد.

منبع: اسپوتنیک
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید