معرفی کتاب از ریچارد پاول
تقریبا همۀ رسانههای جهان مدعی اند که گزارشهای خبری شان را به صورت مستقل، بی طرفانه، و محققانه تولید میکنند. مدعی اند که صرفا به گزارش و توصیف «واقعیت عینی» میپردازند و از هر گونه نتیجه گیری و قضاوت پرهیز میکنند. از سوی دیگر، ادعا میکنند که رسانههای رقیب این واقعیتها را به نحو توطئه آمیز تحریف کرده و به آن جهت میدهند. آیا این ادعا درست است؟ آیا رسانۀ مستقل و بی طرف وجود دارد؟
در طول تاریخ از رؤسای جمهوری پیشین آمریکا، فارغ از نقصهایشان، اسطورهسازی شده و از آنها به عنوان نیروهای «خیر» در آمریکا نامبرده شده است. حتی نیکسون بعد از رسوایی بزرگی که در دوران ریاستجمهوریاش رخ داد در سیستم سیاسی آمریکا نفوذ داشت. آیا چنین چیزی در مورد دونالد ترامپ هم صدق میکند؟
رویای دموکراسی نور حسین در بنگلادش
«ما جوانیمان و بهترین روزهای زندگیمان را برای دستیابی به دموکراسی قربانی کردیم.» «هرگز نمیتوانم سیاستمدارانی که رویاهایم را برای منافع شخصی و حزبیشان نابود کردند، ببخشم.»
اکرام حسین میپرسد: «آن دموکراسی اکنون کجاست؟»
باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا با فروش کتاب جدید خود با عنوان «سرزمین موعود» رکورد همسرش، میشل، در زمینه فروش کتاب را شکست.
برای اینکه احساس کنید کاری که بایدن باید انجام دهد چقدر سخت خواهد بود. فقط یک نمونه از برنامههای او در مورد ایران و برنامه توافق هستهای با آمریکا را تصور کنید که ترامپ آن را به زبالهدانی انداخت. بایدن چطور میخواهد یکبار دیگر کشورهایی مانند انگلستان، آلمان و فرانسه را که یکبار بینهایت انرژی صرف کردند و از آمریکا حمایت کردند تا به یک توافق با ایران برسد، متقاعد کند تا همه چیز را از نو شروع کنند؟
رویکرد اول بر این باور است که در روابط بینالملل نمیتوان انتظار هیچگونه تعهد اخلاقی و اخلاقمداری را داشت. در رویکرد واقعگرایی و اخلاقگرایی دولتمحور، بر ارزشهای ناشی از نظم تأکید میشود و در نهایت در رویکرد جهانوطنی بر عدالت رفتاری تمرکز دارد.
جایی که دیگران پادشاه را به جای ترس به عشق ترغیب میکردند، ماکیاوللی پیشنهاد میداد که ترس بهتر است.
بعد از بزرگترین قمار سیاست خارجی آمریکا:
ترامپ که پیش از این هیچ تجربهای در دولت نداشت، در سال ۲۰۱۷ به عنوان رئیسجمهور وارد کاخ سفید شد و به تدریج به عنوان رئیسجمهوری که حرفهای جنگطلبانه میزند، اما از خطر دوری میکند، شهرت یافت.
او طی این مدت بارها به دنبال خارج کردنِ سربازان آمریکایی از خاورمیانه بوده؛ نقضِ تحریمهای بینالمللی توسطِ کره شمالی را نادیده گرفته و از به گفتۀ خودش «جنگهای بیپایانی» که رؤسای جمهور پیش از او آمریکا را گرفتار آنها کردهاند، دوری گزیده است.
رئیس جمهور آمریکا یک نژادپرست و همینطور یک سخنگوی نفرتپراکنی است. اکنون زمانی است که باید به فجایع زیان باری که این شخص مسئول آنهاست، پایان دهیم.
در جهانبینی نولیبرال اتحادیهها هم بسیار مسئله دارند، چون حق فردی برای رقابت بر سر قراردادهای مطلوب افراد را محدود میکنند. دعوا بر سر تقابل «دولت» و «اقتصاد» نیست، قضیه این است که باید مطمئن شد هیچ عامل جمعی نتواند سر برآورد و در موضوع رقابت افراد در بازار دخالت کند.
تروریسم از منظر اختلالات روانشناختی
خشونت، پرخاش و پرخاشگری واژگانی اند که گاهی مترادف هم به کارگرفته می شوند؛ ولی هر عملی که سبب آسیب رساندن به شخص، شیء یا حیوان می شود یا با چنین قصدی صورت می گیرد، پرخاشگری نامیده می شود و مشابه تعریف فوق برخی معتقدند که خشونت کنشی عامدانه برای آسیب رسانی فیزیکی به شخص دیگر است.
کار روشنفکری ماهیتا کار سیاسی است. روشنفکر در حریم شخصی خود میخواند، مینویسد، میاندیشد، ارزیابی میکند، ایدههایی در ذهن او خلق میشود و از طریق نوشتار و گفتار این اندیشهها و ایدهها را مطرح میکند.
هر چه باشد، الیگارشی عنصری اقتصادی در خود دارد؛ در واقع، الیگارشی مشخصاً اقتصادی است. الیگارشی حاکمیت تعداد معدودی است و از زمان ارسطو، اینکه این تعداد معدود، مردان ثروتمند، ملاک، اشرافزده و امثالهم هستند، معلوم بوده است.
شایستهسالاران هنوز هم مدعیاند بهواسطه تلاش و استعداد خود پیشرفت میکنند و از ابزاری استفاده میکنند که برای همگان مهیاست؛ ایندرحالیستکه شایستهسالاری عملاً شامل تعداد اندکی نخبه میشود و بسیاری را از دایره شمول خود خارج میکند.
شایستهسالاری مسابقهای را ایجاد کرده که حتی وقتی همگان بر اساس قوانین بازی میکنند باز هم فقط ثروتمندان برنده این بازی خواهند شد.
جذابیت عقاید افراطی
بیشتر مردم خودشان را رادیکال به حساب نمیآورند. ولی احتمال دارد که نقاط اشتراکشان با افراطیها بیش از آن باشد که فکرش را میکنند. در گذشته که تی پارتی۲ نفوذ بیشتری داشت، پیامهای افراطیاش ورای تحمل محافظهکاران میانهرو بود. اما محافظهکاران میانهرو از جهاتی دیگر به تی پارتی نزدیک شدند.