(ویدئو) دختران باهوش ازدواج نمی‌کنند؟

(ویدئو) دختران باهوش ازدواج نمی‌کنند؟

بسیاری از مهندسان زن مشتاق به دلیل انگ اجتماعی، مسیر متفاوتی را انتخاب می‌کنند و سردرد بزرگی برای ژاپن ایجاد می‌کنند. تنها در حوزه فناوری اطلاعات، این کشور به دنبال کمبود ۷۹۰۰۰۰ نیرو تا سال ۲۰۳۰ است که عمدتاً به دلیل عدم حضور زنان است.

کد خبر : ۱۴۱۸۷۷
بازدید : ۲۶۱

فرارو نوشت: یونا کاتو که دانشجوی سال سوم یکی از برترین دانشگاه‌های مهندسی ژاپن است، می‌خواهد شغلی در زمینه پژوهش داشته باشد، اما بیم آن دارد که اگر بچه‌دار شود، کوتاه‌مدت باشد.

کاتو می‌گوید اقوام سعی کرده‌اند او را از (STEM) ـ علم، فناوری، مهندسی و ریاضیات ـ دور کنند، با این تصور که زنان در زمینه STEM بیش از حد در محل کار خود مشغول هستند و نمی‌توانند با هم قرار دیدار بگذارند، بنابراین برای یافتن شوهر مشکل دارند.

وی گفت: مادربزرگ و مادرم اغلب به من می‌گویند که اگر بخواهم بچه‌ها را بزرگ کنم، مشاغل غیر STEM وجود دارد.

کاتو تا اینجا پیش رفته است، اما بسیاری از مهندسان زن مشتاق به دلیل انگ اجتماعی، مسیر متفاوتی را انتخاب می‌کنند و سردرد بزرگی برای ژاپن ایجاد می‌کنند. تنها در حوزه فناوری اطلاعات، این کشور به دنبال کمبود ۷۹۰۰۰۰ نیرو تا سال ۲۰۳۰ است که عمدتاً به دلیل عدم حضور زنان است.

کارشناسان هشدار می‌دهند که این نتیجه کاهش نوآوری، بهره وری و رقابت برای کشوری است که در قرن گذشته با این نقاط قوت به سومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شد.

یینو لی، یک استاد چینی با مدرک دکترا در زیست شناسی مولکولی، گفت: این بسیار ضایع کننده و یک ضرر برای ملت است. این مادر سه فرزند که برای یک برنامه تبادل فرهنگی در ژاپن به سر می‌برد، گفت: اگر تعادل جنسیتی نداشته باشید، فناوری شما با نقطه کور و کمبود‌های قابل توجهی مواجه خواهد شد.

ژاپن با تنها ۱۶ درصد از دانشجویان دختر در رشته‌های مهندسی، ساخت و ساز و با داشتن تنها یک دانشمند زن به ازای هر هفت دانشمند، رتبه آخر را در میان کشور‌های توانمند دارد. این درحالی است که دختران ژاپنی رتبه دوم را در ریاضیات و رتبه سوم در علوم را کسب کردند.

برای سال تحصیلی که از سال ۲۰۲۴ شروع می‌شود، حدود ۱۲ دانشگاه - از جمله مؤسسه فناوری کاتو توکیو - به فراخوان دولت برای تعیین سهمیه‌ای برای دانشجویان دختر STEM توجه خواهند کرد و به چندین دانشگاه دیگر که امسال آغاز شده اند، خواهند پیوست.

این یک واژگونی بزرگ برای کشوری است که در آن تحقیقات در سال ۲۰۱۸ نشان داد که یک دانشکده پزشکی توکیو عمداً نمرات آزمون ورودی زنان را به نفع پذیرش مردان کاهش داده است.

مسئولان احساس می‌کردند که زنان بیشتر پس از بچه دار شدن کار را ترک می‌کنند و تحصیلات خود را هدر می‌دهند.

با هدف تغییر نگرش، دولت ژاپن چند ماه پیش ویدئویی منتشر کرد تا به مربیان و سایر بزرگسالان نشان دهد که چگونه سوگیری ناخودآگاه دختران را از تحصیل در رشته‌های STEM باز می‌دارد.

در یک سناریو، بازیگری که نقش یک معلم مدرسه را بازی می‌کند، از دانش‌آموزی تعریف می‌کند که در ریاضیات خوب هستی، حتی اگر دختر باشی! و باعث می‌شود که او احساس کند که یک اعجوبه ریاضی فردی غیرطبیعی است. در مورد دیگری، مادری دخترش را از دنبال کردن رشته مهندسی منصرف می‌کند، زیرا این رشته تحت سلطه مردانه است.

14

دفتر برابری جنسیتی دولت ژاپن با همکاری بخش خصوصی، بیش از ۱۰۰ کارگاه و رویداد STEM را که برای دانش آموزان دختر در تابستان امسال برگزار خواهد کرد.

همچنین شرکت‌های بیشتری از جمله صنایع سنگین میتسوبیشی و تویوتا برای جذب استعداد‌ها به دانش آموزان دختر STEM بورسیه می‌دهند.

15

مینورو تانیورا، مسئول منابع انسانی میتسوبیشی می‌گوید: وقتی در نظر بگیرید که زنان نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند، کمبود مهندسان زن کاملاً غیرطبیعی است. اگر ترکیب مهندسین با جمعیت یکسان نباشد، ما از ارائه آنچه مشتریان به دنبال آن هستند عقب می‌مانیم.

16

 

حجم ویدیو: ۱۹.۰۱M | مدت زمان ویدیو: ۰۰:۰۱:۳۰ دانلود ویدیو
۲
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید