محققان به دنبال کشف رازهای شیشه‌گری در جهان باستان

محققان به دنبال کشف رازهای شیشه‌گری در جهان باستان

طی 10 سال 23 اثر تاریخی از تمدن‌های مصر باستان‌، روم باستان، یونان باستان و بین‌النهرین مورد بررسی قرار گرفتند که در این میان مصریان باستان از روش‌های بهتری برای تولید وسائل شیشه‌ای استفاده می‌کرده‌اند.

کد خبر : ۱۴۴۴۷۲
بازدید : ۵۲۷

محققان دانشگاه کمبریج با بررسی آثار تاریخی چند هزار ساله بدنبال کشف رازهای شیشه‌گری در جهان باستان هستند.

در قالب این پروژه تحقیقاتی که از سال 2003 آغاز شده، صدها اثر تاریخی ساخته شده از شیشه از چند تمدن باستانی مورد بررسی قرار گرفتند.

به گزارش آرکئولوژی نیوز، طی 10 سال 23 اثر تاریخی از تمدن‌های مصر باستان‌، روم باستان، یونان باستان و بین‌النهرین مورد بررسی قرار گرفتند که در این میان مصریان باستان از روش‌های بهتری برای تولید وسائل شیشه‌ای استفاده می‌کرده‌اند.

یکی از آثار تاریخی منحصر به فرد که در این پروژه مورد بررسی قرار گرفت، یک خوشه انگور شیشه‌ای متعلق به تمدن بین‌النهرین است که در عراق کشف شد و نشان می‌دهد مردمان منطقه بین‌النهرین نیز شیشه‌گران ماهری بوده و با دیگر تمدن‌های جهان باستان نیز مبادلات تجاری گسترده داشته‌اند.

مصریان باستان نیز پس از حمل سنگ‌های معدنی از نقطه‌ای دور دست در صحرای ساهارا قاره آفریقا، آنها را در دمای حدود 2 هزار درجه سلسیوس حرارت داده و سپس با استفاده از ابزارهای متفاوت آن‌ها را به رنگ‌های مختلف درآورده و وسائل تزیینی ارزشمند درست می‌کرده‌اند.

قرار است نتایج کامل به پروژه تخفیفی 10 ساله در ماه دسامبر توسط دانشگاه کمبریج منتشر شود.

منبع: ایسنا

۱
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید