روش ساده دون کردن ذرت و طریقه نگهداری از آن

روش ساده دون کردن ذرت و طریقه نگهداری از آن

دون کردن و فریز کردن ذرت به شما کمک می کند تا هر وقت که به این مواد غذایی خوشمزه نیاز داشته باشید در دسترستان باشد. نکاتی که برای دون کردن و فریز کردن ذرت لازم است را ساعد نیوز در اختیار شما قرار داده است.

کد خبر : ۱۷۲۴۱۷
بازدید : ۱۲۱

ذرت یکی از مفیدترین انواع مواد غذایی است که معمولاً برای تهیه انواع غذا، سالاد و میان وعده استفاده می‌شود. از آنجایی که امکان دسترسی به ذرت در همه زمان‌های سال وجود ندارد؛ بهترین روش برای نگهداری ذرت در دراز مدت فریز کردن ذرت است. اما طرز نگهداری ذرت در فریزر چگونه است؟ در ادامه می‌توانید با مراحل آموزش دون کردن ذرت و فریز کردن ذرت آشنا شوید

روش های مختلف برای جدا کردن دانه های ذرت

بعضی افراد ذرت را می پزند و بعد آن را دانه می کنند که این روش را اصلا پیشنهاد نمی کنم زیرا سبب له شدن دانه های ذرت می شود.

برای جدا کردن دانه های ذرت چند روش وجود دارد که برای شما توضیح می دهیم.

دانه کردن ذرت با دست

برای جدا کردن دانه های ذرت ابتدا یک ریف از بلال را به طور عمودی با چاقو جدا کنید و دانه های ردیف های بعد را با دست به سمتی که خالی شده است فشار دهید تا دانه ها به راحتی از ریشه جدا شوند.

separate-the-corn-kernels-7-crp

جدا کردن دانه های ذرت با چاقو

بری جدا کردن دانه های ذرت می توانید از چاقو استفاده کنید، این روش سرعت کار را افزایش می دهد اما ظاهر دانه ها زیبا نخواهد ماند زیرا در اثر برخورد چاقو خرد می شوند. چاقو را بین یک ردیف از بلال قرار دهید و با لبه ی چاقو انتهای آن ردیف را برش بزنید، سپس تمام ردیف ها را به همین صورت برش بزنید تا دانه ها کمتر خرد شوند. اگر چاقو را از بالا به پائین بلال بکشید چند ریف از دانه ها با هم جدا می شوند اما دانه های زیادی خرد خواهند شد.

fg3-crp

دانه کردن ذرت با سیخ های کوچک

روش دیگر برای جدا کردن دانه های ذرت، استفاده از سیخ کوچک است. بعد از پوست گرفتن بلال و جدا کردن مو و پرزهای آن، سر سیخ را در انتهای دانه های بلال قرار داده و با فشار به سمت جلو حرکت دهید تا دانه ها جدا شوند.

11zon-cropped-25-4-crp

نگهداری ذرت خام در فریزر

برای نگهداری ذرت به صورت خام بای بلال را با پوست در فریزر قرار دهیم. این روش برای نگهداری یک هفته تا 10 روز مناسب است و بیش از آن بلال خراب می شود. پوست بلال برای حفظ تازگی آن نباید گرفته شود. بلال هایی را انتخاب کنید که دارای ساقه تازه و نرم باشند، همچنین بلال ها نباید دارای خرابی و یا کرم زدگی باشند. بلال ها را به طور جداگانه در کیسه نایلونی قرار داده و در فریزر بگذارید. با این روش ذرت تازه و ترد باقی می ماند.

برای نگهداری ذرت خام در فریزر باید پوست بلال ها را گرفته و ذرت ها را به خوبی بشویید. سپس آنها را داخل آب در حال جوش بریزید و در ظرف را ببندید و پس از ده دقیقه بلالها را به مدت یک دقیقه در آب یخ قرار دهید. بعد از آن بلال ها را کاملا خشک کرده و در کیسه فریزر قرار دهید. این کار موجب آنزیم زدایی بلال (بلانچ) می شود. هوای درون کیسه های فریزر را به طور کامل خارج کنید. با این روش می توانید به مدت یکسال ذرت ها را درون فریزر نگهداری نمائید.

zorrat-crp

نگهداری ذرت پخته شده در فریزر

بهترین روش برای نگهداری ذرت، دانه کردن بلال است. دانه های ذرت را جدا کرده و بپزید، همچنین می توانید بلال را به طور کامل پخته و سپس دانه ها را جدا کنید اما این روش پیشنهاد نمی شود زیرا جدا کردن ذرت پس از پخته شدن موجب له شدن دانه ها می شود.

برای پختن دانه ها ذرت می توانید از روشهای آب پز یا بخار پز استفاده کنید، البته آب پز کردن ذرت موجب حفظ سلامت آن در فریزر به مدت طولانی می شود. افزودن نمک و شکر به ذرت باعث می شود ذرت های شما شبیه کنسرو های ذرت آماده، خوشمزه شوند.

پس از نرم شدن ذرت ها، ظرف را در آبکش خالی کرده و پس از خشک شدن در کیسه های فریزر دسته بندی کنید و هوای اضافی درون کیسه ها را بگیرید.

برای بخارپز کردن بلال شما نیاز به یک سبد یا یک صفحه فلزی دارید که بلال را روی آب در قابلمه بذارید تا ذرت ها درون آب نروند. با این روش نیازی به دستگاه بخار پز وجود ندارد. قابلمه را تا قبل از تماس با سبد پر از آب کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب بجوش بیاد. سپس بلال ها را با یک انبر روی سبد بچینید و درب قابلمه رو بذارید تا به مدت 15 دقیقه بلال بپزد. اگر زمان پخت کمی بیشتر طول بکشد ممکن است نیاز به آب بیشتری در قابلمه باشد، بنابراین از کنار بلال ها درون قابلمه آب بریزید. پس از اتمام زمان پخت، بلال ها را از قابلمه خارج کرده و بعد از خنک شدن، بسته بندی کنید.

d563d2b7f363f11f9f185b3f6d7c55ab-crp

نکات مهم

  • برای فریز کردن ذرت، شیر بلال ها را انتخاب کنید. بلال های تازه در ماههای شهریور و مهر وارد بازار می شوند.

  • پیش از فریز کردن ذرت، از سالم بودن و تازگی آن ها اطمینان کسب کنید.

  • دانه های ذرت را قبل از پختن جدا کنید تا شیره آنها از بین نرود.

  • بعد از جدا کردن دانه ها ، آنها را درون یک ظرف پر آب قرار دهید تا پرز و دانه های سفت روی آب قرار بگیرند.

  • توجه داشته باشید که ذرت ها اید کاملا سرد شوند چرا که ذرت کنسرو و فریز شده دارای ویتامین C، کربوهیدرات، فیبر و پروتئین است و در صورت فریز شدن آن به صورت گرم، خواص خود را از دست می دهد.

  • زمان پخت بلال 15 الی 20 دقیقه است.

  • بسته بندی مواد غذایی باید خالی از هوا باشند، یعنی هوا داخل آنها نباشد.

  • 24 ساعت پیش از مصرف، ذرت را درون یخچال قرار دهید تا یخ زدایی شود.

منبع: ساعد

۱
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید